Jemenin pohjoisrannikolla lilluva öljytankkeri voi saada aikaan jättimäisen ympäristötuhon

emenin rannikolle hylätty öljytankkeri voi räjähtää millä hetkellä tahansa ja aiheuttaa katastrofaalisen ympäristötuhon Punaisellemerelle. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Jemenin rannikolle hylätty öljytankkeri voi räjähtää millä hetkellä tahansa ja aiheuttaa katastrofaalisen ympäristötuhon Punaisellemerelle, varoitti ympäristöjärjestö Greenpeace torstaina. Aluksessa on pitkälti toista miljoonaa tynnyriä raakaöljyä.

FSO Safer -tankkeri on ollut ankkuroituna Jemenin pohjoisosassa sijaitsevan Hodeidan sataman lähellä vuodesta 2015. Greenpeacen mukaan sen paremmin tankkien ruostumista kuin räjähtävien kaasujen kertymistä öljytankkeihin ei ole seurattu, eikä alusta ole huollettu millään lailla.

YK on yrittänyt neuvotella Jemenin pohjoisosia hallitsevien huthi-kapinallisten kanssa sopimusta, jotta tankkeria päästäisiin tyhjentämään ja huoltamaan. Sopua tästä ei ole syntynyt.

Jemenissä on käyty sisällissotaa huthien ja Saudi-Arabian tukemien hallituksen joukkojen välillä vuodesta 2014. Sodan seurauksena kymmeniä tuhansia siviilejä on kuollut ja miljoonat ovat joutuneet jättämään kotinsa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut