Koronavirustapaukset vähentyneet viikko viikolta – näin STM ja THL kertoivat koronatilanteesta

Johtaja Pasi Pohjola sosiaali- ja terveysministeriöstä. Arkistokuva. Vesa Moilanen
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Epidemiatilanne Suomessa on viimeksi kuluneen viikon aikana selvästi parantunut.

Alueiden epidemiatilanteissa on suuria eroja. Maan etelä- ja lounaisosissa sekä Keski-Pohjanmaalla tapausten ilmaantuvuus on edelleen suurempi kuin muualla maassa. Monella alueella epidemia on kuitenkin rauhoittunut.

Viikolla 21 uusia tapauksia todettiin 877, mikä on yli 400 tapausta vähemmän, kuin edellisellä viikolla, jolloin tapauksia oli 1 312.

Toukokuun puolenvälin jälkeen covid-19-taudin vuoksi sairaalahoidossa olevia potilaita on ollut vähemmän. Myös tehohoitopotilaiden määrä on laskenut. 

Keskiviikkona 2.6. tehohoidossa oli 14 potilasta, perusterveydenhuollon osastoilla 22 potilasta, ja erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla 43 koronapotilasta. Yhteensä sairaalahoidossa oli 79 potilasta koronavirusinfektion vuoksi. 

STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki kertoi, että kaksi kolmasosaa sairaalahoitoa vaativista potilaista on miehiä. Tällä hetkellä sairaalahoidossa olevista potilaista puolet on alle 60-vuotiaita.

– Emme vielä tiedä, miksi tämä on vakavampi tauti miehille kuin naisille.

Kiihtymisvaiheen ja perustason alueilla tapahtumien määrälliset yleisörajoitukset poistuvat. STM:n johtaja Pasi Pohjola totesi, että tapahtumanjärjestäjiä velvoitetaan huolehtimaan riittävien turvavälien pysymisestä tiukkojen osallistujarajoitusten sijaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut