Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

THL: Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut nyt noin 2,4 miljoonaa suomalaisista – uusia koronaan liitettyjä kuolemia ei ole raportoitu

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 2,4 miljoonaa eli 42,6 prosenttia suomalaisista, THL kertoo. Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä noin 26 000:lla.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt 7,8 prosenttia, mikä tarkoittaa lähes 434 000:tta ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa vajaalla 24 000:lla.

Rokotusten kohdeväestöstä eli 16 vuotta täyttäneistä noin puolet on nyt saanut ensimmäisen rokotteen. Heistä 8,8 prosenttia on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Tehohoidossa 19 ihmistä

Suomessa on raportoitu 98 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 2 625 tartuntaa, mikä on 268 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 92 062.

Tänään ei tiedotettu yhdestäkään uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemantapauksesta. Yhteensä virukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu Suomessa 946.

Sairaalahoidossa virukseen liittyvän taudin vuoksi on tällä hetkellä 99 ihmistä, mikä on 2 vähemmän kuin eilen. Tehohoidossa on 19 ihmistä. Tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrä on noussut yhdellä eilisestä.

Pääkaupunkiseudulla kulttuuri- ja harrastustoimintaa avataan rajatusti

Pääkaupunkiseudulla avataan rajatusti kirjastoja, museoita, maauimaloita, uimahalleja ja aikuisten kilpailutoimintaa ulkona kesäkuun alusta lähtien, kertoo pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä.

Kirjastotilat avataan puolelle asiakasmäärästä, kuten myös maauimalat ja uimahallit, pois lukien kunto- ja liikuntasalit.

Museoiden ja kulttuuritalojen näyttelytilat sekä muut näyttelytilat avataan pienelle asiakasmäärälle. Yhdessä tilassa voi olla enintään kymmenen henkilöä kerrallaan ja koko museossa enintään 50 henkilöä.

Yksityistilaisuuksia suositaan rajattavaksi sisätiloissa kymmenen ihmiseen ja ulkotiloissa maksimissaan 50 ihmiseen kesäkuun alusta.