Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Sanofi ja GSK aloittavat koronarokotteensa viimeisen testivaiheen

Ranskalainen Sanofi ja britannialainen Glaxo Smith Kline (GSK) aloittavat koronarokotteensa kolmannen eli viimeisen testivaiheen.

Yhtiöt raportoivat aiemmin tässä kuussa lupaavia tuloksia toisen vaiheen kokeissa. Rokote sai aikaan vahvan immuunivasteen kaikissa aikuisikäluokissa.

Toisen vaiheen kokeisiin osallistui 722 vapaaehtoista. Kolmannen vaiheen kokeisiin osallistuu yli 35 000 aikuista Yhdysvalloista, Aasiasta, Afrikasta ja Latinalaisesta Amerikasta, yhtiöt kertovat. Yhtiöt toivovat, että rokote saadaan käyttöön vuoden loppuun mennessä.

Sanofin ja GSK:n rokote kohtasi vastoinkäymisiä viime vuoden lopulla, kun sen aikaansaama immuunivaste osoittautui kokeissa heikoksi vanhemmissa ikäluokissa.

Sanofi ja GSK ovat rokotteensa kanssa jäljessä muutamia muita lääkeyhtiöitä, joiden koronarokotteet ovat olleet käytössä jo kuukausien ajan. Rokotteen viivästyminen nähtiin Ranskassa kolauksena maan ylpeydelle, sillä Ranska on ainoa YK:n turvallisuusneuvoston pysyvistä jäsenmaista, joka ei ole vielä saanut tuotettua omaa koronarokotettaan.