Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

IL: Tamperelaismies koki kotiin tullessaan elämänsä yllätyksen, sängyllä oli vieras nainen – "Olemme muuttaneet tänne"

Tamperelainen mies ei ollut uskoa silmiään palattuaan kotiin. Omakotitalossa sängyllä oli vieras nainen ja suihkun ovella vaatteita puki päälleen ventovieras mies.

Iltalehti kertoo tapauksesta, jossa miehen taloon oli murtautunut "talonvaltaajia", jotka ilmoittivat muuttaneensa miehen kotiin. Ventovieras kaksikko touhusi talossa aivan kuin omistaja ei olisi ollut paikalla. Asukas otti naisesta kännykällään kuvan siinä vaiheessa, kun nainen oli alkanut penkoa asunnossa olleita tavaroita.

Tästä suivaantuneena vieras mies pisti talon omistajaa teräaseelle käteen. Kun asukas jäi pistäjän otteeseen kiinni ja alkoi rimpuilla, tunkeutuja painoi teräaseen miehen kaulalle. Tässä vaiheessa asukas ymmärsi, ettei hänen kannattanut laittaa tunkeutujille vastaan.

Iltalehden mukaan murtautujat alkoivat kantaa talon asukkaan omaisuutta pihalla olleeseen autoon, joka sekin oli varastettu. Mukaan lähti erilaista irtainta sormuksista vaatteisiin, lääkkeisiin ja maljakkoon.

Iltalehti kertoo, että "talonvaltaajat" olivat poliisille entuudestaan tuttuja. Miehellä oli taustallaan lukuisia tuomioita omaisuusrikoksista. Nainen oli tuomittu neljästi ehdolliseen vankeuteen.

Kumpikin kiisti syyllistyneensä varkauteen. He puolustautuivat väittämällä, että kyseessä ei ollut asuttu asunto, eikä heillä ollut anastustarkoitusta.

Kyseinen omakotitalo oli kuitenkin ollut asukkaan vakituisena asuntona yli 30 vuotta.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1990 syntyneen miehen seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä varkaudesta, pahoinpitelystä, luvattomasta käytöstä ja ajo-oikeudetta ajamisesta.

Samana vuonna syntynyt nainen oli oikeuden mukaan syyllistynyt törkeään varkauteen. Seuraamus oli kuuden kuukauden ehdoton vankeustuomio.

Rikos tapahtui marraskuussa 2019. Turun hovioikeus vahvisti tuomion vasta antamallaan päätöksellä.