Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

BBC: Pitkään kateissa ollut prinsessa Latifa näkyy kahdessa tällä viikolla julkaistussa Instagram-kuvassa

Pitkään kateissa ollut prinsessa Latifa näyttää esiintyvän kahdessa julkisilla Instagram-tileillä julkaistussa kuvassa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC .

BBC ei ole kuitenkaan kyennyt vahvistamaan kuvia eikä enempää tietoa ole ollut saatavilla. Prinsessa Latifan ystävä on kuitenkin vahvistanut BBC:lle, että kuvissa esiintyvä henkilö on Latifa.

Viime helmikuussa Latifa kertoi BBC:n Panorama-ohjelmassa olevansa isänsä panttivankina ja pelkäävänsä, että menettää henkensä. Tämän jälkeen prinsessasta ei ole kuulunut julkisuuteen mitään tietoja.

Dubain prinsessan yritys paeta perheensä luota nousi kansainvälisiin uutisotsikoihin kolme vuotta sitten. Mukana matkalla oli myös suomalainen Tiina Jauhiainen, joka oli tutustunut prinsessaan työskennellessään tämän kunto-ohjaajana ja avustajana.

Nyt julkaistussa kuvassa prinsessa näyttää olevan dubailaisessa ostoskeskuksessa kahden naisen kanssa. Latifan ystävät ovat kertoneet BBC:lle tunnistavansa molemmat naiset ja tietävänsä heidän olevan Latifan tuttavia. Kuva on julkaistu kummankin naisen Instagram-tileillä.

"Mahdollisesti merkittäviä ja myönteisiä muutoksia"

BBC huomauttaa jutussaan, että Instagram-kuvista ei ole saatavilla metadataa, josta voisi selvittää kuvanottoajan ja -paikan. Taustalla kuitenkin näkyy elokuvateatteri, joka mainostaa elokuvaa, joka sai ensi-iltansa Arabiemiraateissa toukokuun 13. päivänä.

BBC:n käsitys on, että prinsessan näyttäytyminen julkisissa kuvissa ei ole vahinko tai sattumaa vaan liittyy tilanteen "kehittymiseen". Free Latifa -kampanjaryhmän verkkosivulla julkaistussa lausunnossa todetaan, että kampanjassa on tapahtunut mahdollisesti merkittäviä ja myönteisiä muutoksia. Tämän tarkemmin lausunnossa ei kuitenkaan tilannetta avata, vaan lausunnon antanut David Haigh, yksi kampanjan perustajista, lupaa lisätietoa olevan tulossa "soveltuvana ajankohtana".

Arabiemiraattien lähetystö Lontoossa ei ole vastannut BBC:n kommenttipyyntöihin. YK on kieltäytynyt kommentoimasta kuvaa, mutta on kertonut BBC:lle, että järjestö odottaa vakuuttavia todisteita Latifan voinnista.