Maahantulon rajoituksia jatketaan kesäkuun puoliväliin – hallitus poistaa rajaliikenteen rajoitukset Suomen ja Norjan välisen maarajan rajayhteisöjen asukkailta

Muutoin valtioneuvosto jatkaa maahantulon rajoituksia kesäkuun puoliväliin asti. Arkistokuvaa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Valtioneuvosto jatkaa maahantulon rajoituksia kesäkuun puoliväliin asti. Koronapandemia jatkuu valtioneuvoston mukaan edelleen, eikä riittäviä toimenpiteitä rajoitusten korvaamiseksi ole vielä käytössä. Tämän vuoksi sekä virusmuunnosten leviämisen ehkäisemiseksi sisärajavalvontaa ja ulkorajaliikenteen rajoituksia jatketaan.

Sisärajaliikenteellä tarkoitetaan Suomen ja muiden Schengen-alueeseen kuuluvien maiden välistä liikennettä. Suomi rajoittaa maahantuloa kaikista Schengen-maista paitsi Islannista.

Valtioneuvosto lievensi maahantulorajoituksia torstaina siltä osin, että rajaliikenteen rajoitukset poistetaan Suomen ja Norjan välisen maarajan rajayhteisöjen asukkailta ensi maanantaista alkaen. Samoin maahantulon rajoitukset poistetaan Israelin asukkailta Israelista Suomeen saapuvassa liikenteessä.

Rajoitukset on jo aiemmin poistettu Vatikaanista Suomeen saapuvassa liikenteessä sekä Suomen ja Australian, Etelä-Korean, Singaporen, Ruandan ja Uuden-Seelannin välisessä liikenteessä näiden maiden asukkaiden osalta. Maahantuloa ei rajoiteta maiden matalan koronailmaantuvuuden ja tautiriskin takia.

Hallitus suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista ulkomaille paitsi maihin, joiden osalta on luovuttu maahantulon rajoituksista.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut