Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yön uutiskooste | Suomen turvallisuustilannetta avataan tänään hallituksen selonteossa, Rankkasade vaurioitti radan rakenteita Jyväskylän ratapihalla, Suomen euroviisuedustaja Blind Channel nousee tänään lauteille

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Suomen turvallisuustilannetta avataan tänään hallituksen selonteossa

Hallitus esittelee tänään sisäisen turvallisuuden selonteon, jossa avataan turvallisuustilannetta eri näkökulmista. Selonteossa kuvataan Suomen sisäistä turvallisuustilannetta ja toimia sen parantamiseksi tällä vuosikymmenellä.

Valtioneuvosto antaa tänään selonteon, minkä jälkeen se siirtyy eduskuntaan.

Yksi hallituksen tavoitteista on ollut vahvistaa turvallisuuden tunnetta ja varmistaa turvallisuusviranomaisten toimintakyky.

Hallitus lupasi ohjelmassaan, että poliisin, syyttäjien ja tuomioistuinten voimavaroja lisätään, jotta käsittelyajat lyhenevät kautta linjan. Poliisien määrä luvattiin nostaa 7 500 henkilötyövuoteen vuoteen 2022 mennessä.

Rankkasade vaurioitti radan rakenteita Jyväskylän ratapihalla, henkilöjunat korvataan linja-autoilla Jyväskylän ja Pieksämäen välillä

Henkilöjunat korvataan toistaiseksi linja-autoilla Jyväskylän ja Pieksämäen välillä rautatieliikenteen häiriön vuoksi, kertoo Fintrafficin rataliikennekeskus. Rataliikennekeskuksen mukaan eilinen rankkasade vaurioitti radan rakenteita Jyväskylän ratapihan itäpäässä ja vauriot estävät junien liikennöinnin.

VR:n mukaan linja-autot lähtevät rautatieasemalta ja kiertävät väliasemien kautta. VR pyytää matkustajia huomioimaan, että linja-auton matka-aika on pidempi kuin junan.

Rataliikennekeskuksesta arvioidaan STT:lle, että häiriö voi kestää ainakin tämän päivän. Häiriön kesto kuitenkin tarkentuu, kun vaurioita päästään arvioimaan tarkemmin.

Suomen euroviisuedustaja Blind Channel nousee tänään lauteille - viekö tie finaaliin?

Suomen edustaja Blind Channel kisaa tänään finaalipaikasta, kun Hollannin Rotterdamin Euroviisujen toinen semifinaali pyörähtää käyntiin. Blind Channel esittää edustuskappaleen Dark Side semifinaalin loppupuolella neljäntenätoista.

Semifinaalissa kisaavat yhteensä 17 maan edustajat. Heistä kymmenen pääsee lauantain finaaliin.

Vedonlyöntikertoimia yhteen laskevan Oddschecker-sivuston keskiviikon tilastojen mukaan vedonlyöntitoimistot uskovat Suomen selviävän kirkkaasti finaaliin.

Semifinaali alkaa Suomen aikaa kello 22.

Yhdysvaltain Blinken otti esiin Venäjän joukot Ukrainan rajalla, Lavrov kehui rakentavia keskusteluita - hyisissä väleissä olevien maiden ulkoministerit tapasivat Reykjavikissa

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken nosti esiin maansa syvän huolen Venäjän Ukrainan rajan läheisyyteen keskittämistä joukoista, kun hän tapasi Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin Islannissa. Tapaaminen kesti noin kaksi tuntia.

Blinkenin osuudesta kerrottiin lausunnossa, jonka mukaan Yhdysvallat otti esiin myös Venäjällä vangitun oppositiohahmo Aleksei Navalnyin huonontuneen terveydentilan sekä opposition tukahduttamisen maassa.

Lavrov puolestaan piti keskusteluita rakentavina ja sanoi molempien osapuolten ymmärtävän tarpeen suhteiden liennytykseen, venäläiset uutistoimistot kertoivat.

Blinken ja Lavrov tapasivat ensi kertaa kasvotusten Arktisen neuvoston ulkoministerikokouksen yhteydessä.

Yhdysvaltain ja Venäjän suhteiden tilaa on kuvailtu huonoksi. (Lähde: AFP)

Bidenin ja Putinin huipputapaamisesta ei saatu varmuutta Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministeritapaamisessa

Suunnitteilla olevalle Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien huipputapaamiselle ei saatu vahvistusta ainakaan välittömästi sen jälkeen, kun maiden ulkoministerit olivat tavanneet Islannissa.

Keskustelun jälkeen Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ei vahvistanut, oliko presidenttien tapaamisesta päästy sopimukseen. Hän jätti vastaamatta venäläisten toimittajien kysymykseen aiheesta, kertoo muun muassa venäläinen uutistoimisto Interfax.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken puolestaan arvioi aiemmin, että tapaaminen olisi luvassa lähiviikkoina. Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedotteessa huipputapaamista ei ulkoministerien keskustelun jälkeen kuitenkaan mainittu.

Yhdysvaltain ehdottaman presidenttitapaamisen ajankohdaksi on arvioitu kesäkuuta.

Suunnitelma perustaa komissio tutkimaan loppiaisen kongressihyökkäystä etenee Yhdysvalloissa - edustajainhuoneessa 35 republikaania kääntyi tukemaan ehdotusta

Yhdysvalloissa suunnitelma perustaa komissio tutkimaan loppiaisen mellakkaa kongressitalolla on saanut edustajainhuoneen hyväksynnän, kertovat useat yhdysvaltalaismediat.

Edustajainhuone hyväksyi ehdotuksen komissiosta poikkeuksellisen selvin luvuin, sillä 35 republikaaniedustajaa äänesti yhtenevästi demokraattien kanssa, kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

Jotta komissio perustettaisiin, tarvitsee ehdotus republikaanien tukea myös senaatissa.

Loppiaisena tuolloisen presidentin Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat Washingtonissa kongressirakennukseen, kun edustajainhuone ja senaatti olivat kokoontuneet vahvistamaan Joe Bidenin vaalivoittoa.

YK:n turvallisuusneuvosto huolissaan Afrikan rokotetoimituksista

YK:n turvallisuusneuvosto antoi keskiviikkona julkilausuman, jossa korostettiin tarvetta lisätä korona-apua Afrikalle erityisesti tehostamalla rokotetoimituksia. Lausumassa kirjoitetaan neuvoston olevan huolissaan siitä, että Afrikka on saanut vain kaksi prosenttia kaikista maailmanlaajuisesti jaetuista rokotteista.

Neuvosto painotti tarvetta mahdollistaa tasavertainen pääsy laadukkaisiin, turvallisiin ja kohtuuhintaisiin koronarokotteisiin, hoitoihin, lääkkeisiin ja diagnostiikkaan. Lausuma hyväksyttiin Afrikan rauhaa ja turvallisuutta käsittelevässä neuvoston virtuaalisessa istunnossa.

Hidas rokotteiden käyttöönotto on herättänyt huolta siitä, että mantereella saattaisi syntyä virusmuunnoksia, jotka Afrikan lisäksi voisivat levitä myös maailmanlaajuisesti. (Lähde: AFP)

NHL:ssä runkosarja vihdoin päätökseen - Calgary voitti Vancouverin maalein 6-2

Jääkiekon NHL:ssä runkosarjan ottelut saatiin vihdoin päätökseen, kun pohjoisen divisioonassa Calgary Flames voitti Vancouver Canucksin maalein 6–2.

Calgaryn puolustajista Juuso Välimäki oli syöttämässä joukkueensa avausmaalia. Flames pääsi neljän maalin etumatkalle ennen kuin Canucks sai toisessa erässä aikaan pari kavennusta.

Jo ennen viimeistä ottelua oli selvää, että sen enempää Calgaryllä kuin Vancouverillakaan ei ole asiaa pudotuspeleihin. Flames päätti kautensa divisioonansa viidentenä, Canucks puolestaan hännänhuippuna seitsemäntenä.

Liigan pudotuspelit ovat jo täydessä vauhdissa.