Koronavuosi näkyi Kelan etuusmenoissa – maksut kasvoivat liki 7 prosenttia

Kela maksoi viime vuonna erilaisia etuuksia lähes 16 miljardin euron edestä. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Kelan etuusmenot kasvoivat viime vuonna 6,7 prosenttia verrattuna edellisvuoteen. Kela kertoo vuoden 2020 toimintakertomuksessaan, että eniten lisääntyivät työttömyysturvaetuuksien ja perustoimeentulotuen kulut.

Kaikkiaan Kela maksoi viime vuonna erilaisia etuuksia lähes 16 miljardin euron edestä. Työttömyysturvaa maksettiin 2,3 miljardia, mikä oli reilun viidenneksen enemmän kuin vuonna 2019. Työttömyysetuuksien saajien määrä nousi 24 prosenttia.

Myös perustoimeentulotuen maksatukset kasvoivat tuntuvasti, yli 12 prosenttia. Tukisumma nousi reiluun 780 miljoonaan.

Euromääräiseesti eniten rahaa käytettiin sairausvakuutusetuuksiin, joihin kuuluvat muun muassa vanhempainpäivärahat, sairauspäivärahat ja sairaanhoitokorvaukset. Summa nousi 4,5 miljardiin euroon.

Kelan mukaan asiakaskokemus ja luottamus Kelaan pysyivät poikkeusvuonnakin hyvänä. Koronavuonna käynnit Kelan palvelupisteissä vähenivät huomattavasti, mutta puhelinpalvelun ja verkkoasioinnin käyttö lisääntyivät.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut