Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Entinen toiminnanjohtaja vedätti kaupunkikeskustan kehittämisyhdistykseltä 150 000 euroa – "Alkoholi- ja ravintolaostojen määrä on ollut poikkeuksellisen suuri"

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi Kouvolan ydinkeskusta ry:n toiminnanjohtajana toimineen naisen tiistaina reilun 1,5 vuoden ehdolliseen vankeuteen törkeästä kavalluksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta. Nainen velvoitetaan myös korvaamaan yhdistykselle yli 140 000 euroa aiheuttamastaan taloudellisesta vahingosta.

Nainen oli yhdistyksen toiminnanjohtaja vuosien 1999–2017 aikana, ja rikokset tapahtuivat tuomion mukaan vuosina 2013–2017.

Käräjäoikeus katsoo naisen kavaltaneen yhdistykselle kuuluneita varoja yhteensä yli 150 000 euroa käyttäen hyväkseen vastuullista asemaansa yhdistyksessä.

Oikeuden mukaan naisen jäljiltä oli lisäksi muun muassa havaittu puutteita matkalaskuissa, alkoholi-, ravintola- sekä muissa ostoissa. Käräjäoikeus katsoo vääriä ja harhaanjohtavia tositteita ja tapahtumia olleen runsaan 78 000 euron edestä. Pelkästään alkoholi- ja ravintolaostoja nainen oli oikeuden mukaan tehnyt vuosina 2013–2017 liki 25 000 euroa, josta oikeus totesi, että määrä on ollut poikkeuksellisen suuri. Oikeus ei pitänyt uskottavana, että kaikki laskut olisivat liittyneet yhdistyksen toimintaan.

Nainen myönsi syyllistyneensä perusmuotoiseen kavallukseen.

Kouvolan ydinkeskustayhdistyksen mukaan sen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää kaupunkikeskustan vetovoimaisuutta.