Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

WSJ: Bill Gates jätti Microsoftin, kun yhtiön hallitus alkoi tutkia miljardöörin vanhaa työpaikkasuhdetta

Miljardööri Bill Gates jätti perustamansa Microsoftin hallituksen viime vuonna, kun yhtiö alkoi tutkia Gatesin menneiden vuosien romanttista suhdetta yhtiön työntekijään. Asiasta uutisoi Wall Street Journal sunnuntaina.

Lehden haastattelemien asiaa tuntevien lähteiden mukaan Microsoftin hallitus oli päättänyt, että puheenjohtajana toimineen Gatesin oli jätettävä tehtävänsä tutkinnan ajaksi. Gates jätti viimeisenkin tehtävänsä Microsoftilla viime vuoden maaliskuussa.

Gatesin tiedottajan mukaan Microsoftin perustaja ei jättänyt yhtiötä suhdeselvityksen vuoksi, vaan hän halusi keskittää aikansa hyväntekeväisyyteen.

Sekä yhtiön hallituksen että Gatesin tiedottajan mukaan kyse oli lähes 20 vuoden takaisesta suhteesta. Suhde tuli yhtiön tietoon vuonna 2019, kun Microsoftin insinöörinä työskennellyt nainen väitti kirjeessä olleensa seksisuhteessa Gatesin kanssa vuosien varrella.

Gates ja tämän vaimo Melinda Gates kertoivat aiemmin tässä kuussa eroavansa 27 avioliittovuoden jälkeen.

Tutkinnan aikaan Microsoftin hallituksessa virisi Wall Street Journalin mukaan myös huolia Bill Gatesin ja seksuaalirikoksista syytetyn liikemiehen, edesmenneen Jeffrey Epsteinin väleistä. Useat mediat olivat uutisoineet Gatesin ja Epsteinin tavanneen useita kertoja.

Gatesin edustajat olivat vakuuttaneet yhtiön hallitukselle, että Gates oli ollut yhteydessä Epsteiniin ainoastaan hyväntekeväisyyteen liittyvissä asioissa ja että hän myös katui yhteydenpitoa.