Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pankkityöntekijä kavalsi yli puoli miljoonaa euroa tekaistujen lainahakemusten avulla – miehen mukaan kaikki meni rahapeleihin

Pankissa työskennellyt mies siirsi vuodenvaihteessa 2019–2020 tekaistujen lainahakemusten avulla itselleen yli 580 000 euroa. Hänet tuomittiin keskiviikkona muun muassa törkeästä petoksesta ja törkeästä kavalluksesta.

Mies myönsi siirtäneensä rahat itselleen parin kuukauden aikana. Syynä oli vaikea peliriippuvuus ja kaikki rahat menivät rahapeleihin, mies kertoi.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus piti miehen toimintaa suunnitelmallisena ja katsoi, että oikea rangaistus olisi kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta ehdotonta vankeutta. Rangaistusta lievennettiin kuitenkin siksi, että mies tunnusti rikoksensa heti kiinnijäämisensä jälkeen ja auttoi niiden selvittämisessä.

– Käräjäoikeus katsoo, että (syytetyn) suhtautuminen rikokseensa ja hänen heti tutkinnan alkuvaiheessa tapahtunut tunnustus ja myötävaikutus huomioiden, rangaistusta on alennettava siten, että rangaistus on tasan kaksi vuotta vankeutta, joka voidaan tuomita ehdollisena.

Ehdollisen vankeuden lisäksi miehelle tuomittiin yhdyskuntapalvelua.