Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Helteinen sää jatkuu suuressa osassa maata – Lapissa on epävakaista ja viileää

Sää jatkuu helatorstaina helteisenä suuressa osassa maata, kertoo Ilmatieteen laitos. Sää on melko samanlainen kuin keskiviikkona, jolloin Oulussa mitattiin kevään toistaiseksi korkein lämpötila 28,1 astetta.

Ilmatieteen laitos kertoi keskiviikkoiltana Twitterissä, että Pohjois-Pohjanmaata myöden lämpötila nousi monin paikoin yli 25 asteen eli hellelukemiin. Lapissa oli selvästi viileämpää.

Kyseessä oli tämän kesäkauden toinen hellepäivä. Ensimmäinen oli tiistaina, jolloin helteistä oli Vantaalla, Hyvinkäällä ja Mäntsälässä. Tyypillisesti ensimmäinen hellepäivä Suomessa osuu kohdalle vasta toukokuun 25. päivän tienoilla.

Viime päivien helteet eivät yllättäneet meterologia.

– Kyllähän sitä hellettä oli ennustettu, sanoi päivystävä meteorologi Helena Laakso Ilmatieteen laitokselta.

Keskiviikko oli helteinen maan etelä - ja keskiosissa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa, ja torstaina tilanne säilyy ennallaan.

– Samat alueet on lämpimiä ja Lappi edelleen on epävakainen ja viileä, Laakso kertoi.

Sateiden mahdollisuus on torstaina pieni.

Viikonlopuksi helteet hellittävät

Perjantaina sää muuttuu epävakaisemmaksi.

– Kuuroja tulee maan etelä- ja keskiosissa, ja sitten ei ehkä enää niin laajalti päästä helteisiin, ehkä joku paikka voi olla, jossa päästään, Laakso sanoi. Lämpimintä näyttäisi perjantaina olevan läntisessä Suomessa. Lämpötilat voivat olla noin 23–24 asteen tuntumassa.

Viikonloppuna sää muuttuu epävakaisemmaksi, ja lämpötilat ovat Etelä- ja Keski-Suomessa reilussa 20 asteessa. Lappi pysyy viileämpänä. Pohjoisimmassa Suomessa voi olla vielä yöpakkasia, ja myös lumi- ja räntäsateet ovat mahdollisia, Ilmatieteen laitos tviittasi keskiviikkona.