Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Hyvät talousnäkymät ja tulosennusteet luovat osakemarkkinoille positiivista vireyttä – Finanssiala uumoilee samalla inflaatio-odotusten nousevan

Rahastopääomat kasvoivat vauhdilla huhtikuussa, kertoo Finanssiala. Rahastoihin sijoitettiin uutta pääomaa 1,2 miljardia euroa ja suotuisa markkinakehitys nosti rahastojen arvoa.

Yhteenlaskettu rahastopääoman arvo oli huhtikuun lopussa 144 miljardia euroa, mikä on neljä miljardia enemmän kuin maaliskuun lopussa.

– Hyvät talousnäkymät ja tulosennusteet luovat osakemarkkinoille positiivista vireyttä lyhyellä aikajänteellä, arvioi Finanssialan asiantuntija Mariia Somerla tiedotteessa.

Hänen mukaansa inflaatio-odotukset ovat kuitenkin nousseet. Maailmankaupassa nähdään jo monissa hinnoissa nousua maailmantalouden asteittaisen elpymisen myötä.

Raaka-aineiden, komponenttien ja rahtiliikenteen hintojen nopea nousu jatkui huhtikuussa, ja ilmassa on huolia inflaation selvästä nopeutumisesta.

– Patoutunut kotitalouksien kulutuskysyntä pääsee talouden avautumisen myötä purkautumaan nopeasti, mikä voi nostaa tuotteiden ja palveluiden hintoja, Somerla ennakoi.

Lisää pääomaa kaikkiin päärahastoluokkiin

Huhtikuussa sijoitettiin kaikkiin päärahastoluokkiin uusia pääomia. Osakerahastoihin sijoitettiin 229 miljoonaa euroa.

Osakeindeksit ovat nousseet koronakriisin pohjalta jo yli vuoden verran. Osakerahastoluokkien viimeisten 12 kuukauden tuottoprosentit ovat edelleen poikkeuksellisen hyviä.

Lyhyen koron rahastoihin sijoitettiin 267 miljoonaa euroa ja pitkän koron rahastoihin 446 miljoonaa euroa uusia pääomia. Yhdistelmärahastoihin sijoitettiin 239 miljoonaa euroa ja vaihtoehtoisiin rahastoihin 14 miljoonaa euroa uusia varoja.