Nyt paloi MaRalla pohjaan – syyttää hallituksen ylittäneen päätösvaltansa rajat koronarajoituksissa: "Hallitus osoittaa täydellistä piittaamattomuutta yrittäjien ja työntekijöiden hätää kohtaan"

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry pöyristyi hallituksen päätöksestä jättää ravintolarajoitukset ennalleen viidessä maakunnassa. MaRan mukaan hallitus ei piittaa tartuntatautilaista eikä yrittäjien ja työntekijöiden hädästä.

– Tämä on valtava pettymys alan yrittäjille. Hallitus osoittaa täydellistä piittaamattomuutta yrittäjien ja työntekijöiden hätää kohtaan, työmarkkinajärjestö sivaltaa tiedotteessaan.

Hallitus päätti pitää ravintolarajoitukset edelleen muuta maata tiukempana Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa.

MaRa korostaa kannanotossaan, että hallituksen tulee tartuntatautilain mukaan tarkoin seurata, ovatko koronarajoitusten edellytykset enää voimassa. Se muistuttaa, että jos rajoitukset eivät ole enää välttämättömiä jollakin alueella tai säädetyssä laajuudessa, hallituksen on lain mukaan viipymättä ryhdyttävä toimenpiteisiin valtioneuvoston asetuksen muuttamiseksi.

– Hallitus on ylittänyt päätösvaltansa rajat ja laiminlyönyt velvollisuutensa ryhtyä viipymättä toimenpiteisiin asetuksen muuttamiseksi ja rajoitusten lieventämiseksi. Mikään niistä edellytyksistä, joilla hallitus voisi perustella asiakaspaikkojen merkittävää rajoittamista, anniskelun lopettamista kello 17 ja ruokaravintoloiden sulkemista kello 19, ei ole enää olemassa, MaRan puheenjohtaja Aki Käyhkö sanoo tiedotteessa.

– Yrittäjät joutuvat neuvottomina katsomaan sivusta, kun hallitus vaikeuttaa heidän yritystoimintaansa ilman perusteita ja vie työt työntekijöiltä, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi huomauttaa.

MaRan mukaan Suomeen tarvitaan perustuslakituomioistuin, jossa hallituksen päätösten perustuslainmukaisuus voidaan tarvittaessa arvioida.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut