Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Silta romahti metrojunan alta Meksikossa – yli 20 ihmistä kuollut, kymmeniä loukkaantunut

Ainakin 24 ihmistä kuoli metro-onnettomuudessa Meksikon pääkaupungissa maanantai-iltana paikallista aikaa. Viranomaisten mukaan kuolleiden joukossa on lapsia. Kymmeniä ihmisiä myös loukkaantui, ja lähes 80 tarvitsi sairaalahoitoa.

Tuhoisa turma sattui, kun silta romahti toistaiseksi tuntemattomasta syystä alla olevalle tielle. Sillalla oli romahtamishetkellä metrojuna, joka syöksyi maahan.

Tiistaina pelastustyöntekijät yrittivät yhä etsiä ruumiita junan hylystä.

Onnettomuus herätti kysymyksiä miljoonakaupungin metroverkon ylläpidon tasosta. Meksikon presidentti Andres Manuel Lopez Obrador lupasi, että onnettomuus tutkitaan perusteellisesti ja mukaan otetaan riippumattomia kansainvälisiä asiantuntijoita.

– Emme voi alkaa spekuloida, ja vielä vähemmän syyttää ketään ilman todisteita, Lopez Obrador sanoi.

Myös pääkaupunki Mexicon pormestari Claudia Sheinbaum lupasi, että metrolinja tutkitaan tarkoin.

– Kansalaisilla on oikeus tietää totuus, sanoi Sheinbaum.

Metroturmia sattunut ympäri maailmaa

Onnettomuus sattui metrolinjalla, joka on Mexicon metroverkon uusin. Vuonna 2014 linjan toiminta keskeytettiin kymmenillä asemilla, kun kiskoissa ja junan pyörissä havaittiin kulumaa. Selvitys paljasti myöhemmin, että radan suunnittelussa, operoinnissa ja ylläpidossa oli ongelmia.

Metrotyöläisten liiton johtaja kertoi tiistaina, että insinöörit olivat raportoineet linjasta ongelmia useaan otteeseen, mutta niitä ei välttämättä otettu vakavasti.

Paikalliset asukkaat kertoivat epäilleensä romahtaneen sillan kestävyyttä, sillä junat saivat läheiset rakennukset tärisemään.

Tuhoisat metro-onnettomuudet eivät ole ennenkuulumattomia. Esimerkiksi heinäkuussa 2014 ainakin 22 ihmistä kuoli ja yli 200 loukkaantui Venäjällä, kun metrojuna syöksyi raiteiltaan Moskovassa ruuhka-aikaan. Heinäkuussa 2006 Espanjassa kuoli 43 ihmistä ja loukkaantui 39, kun ylinopeutta ajanut metrojuna syöksyi niin ikään raiteiltaan Valenciassa.

Mexicossa 23 kuoli ja 55 loukkaantui vuonna 1975, kun kaksi junaa törmäsi toisiinsa.