Burkina Fasossa verinen hyökkäys kylään, noin 30 siviiliä kuoli

STT–AFP

Burkina Fasossa Länsi-Afrikassa kymmeniä siviilejä on kuollut epäillyssä jihadistien hyökkäyksessä, paikalliset turvallisuusviranomaiset kertovat.

Hyökkäys tapahtui maanantaina maan itäosassa Kodyelin kylässä, jonne iski viranomaisten mukaan suuri määrä aseistettuja hyökkääjiä.

Paikallisen kansalaispuolustusryhmän edustaja vahvisti uutistoimisto AFP:lle, että noin 30 ihmistä sai hyökkäyksessä surmansa. Lisäksi parisenkymmentä kyläläistä haavoittui.

Maailman köyhimpiin maihin kuuluva Burkina Faso on naapurimaidensa Malin ja Nigerin tavoin kärsinyt vuodesta 2015 lähtien jihadistien hyökkäyksistä, mutta maanantain isku on uhrilukunsa perusteella yksi vakavimmista.

Viikko sitten kaksi espanjalaista toimittajaa ja yksi irlantilainen luontoaktivisti tapettiin Burkina Fasossa väijytyksessä, joka kohdistui salametsästystä tutkivaan ryhmään.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut