Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Istanbulissa poliisi otti kiinni vappumarssille osallistuneita – Espanjassa ihmiset marssivat kymmenissä kaupungeissa

Turkin poliisi otti lauantaina kiinni yli 200 koronarajoituksia uhmannutta vappumarssijaa. Maassa on ollut täydellinen koronasulku torstaista lähtien, kun viruksen kolmas aalto on lisännyt kuolemantapausten määrää.

Virallisten tilastojen mukaan perjantaina Turkissa oli yli 390 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta.

Poliisi otti ihmisiä kiinni, kun nämä yrittivät kävellä muun muassa Taksimin aukiolle, kertoi uutistoimisto AFP:n toimittaja.

Espanjassa tuhannet ihmiset osallistuivat lauantaina yli 70 kaupungissa ensimmäiselle vappumarssille pandemian alun jälkeen. Mielenosoittajat käyttivät maskeja ja noudattivat turvavälejä. Monissa tapauksissa marssijoiden määrää oli rajoitettu, jotta koronarajoituksia pystyttiin noudattamaan.

Madridissa osallistujien määrä oli rajattu tuhanteen. Marssille osallistui myös seitsemän ministeriä. Ammattiliittojen johtajat vaativat hallitusta kunnioittamaan pandemian viivästyttämiä sitoumuksia, joihin kuuluu muun muassa minipalkkojen korotus.

Barcelonassa vappumarssille osallistui ammattiliittojen mukaan noin 3 000 ihmistä.