Kuurojen sävyttämä poutasää jatkuu alkavan viikon puoliväliin asti

STT

Sunnuntaina kävelylle suuntaavien kannattaa eteläisintä Suomea lukuun ottamatta varautua paikallisten sadekuurojen mahdollisuuteen, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

– Koko maa nousee pakkasyön jälkeen plussan puolelle aivan käsivarren Lappia lukuun ottamatta. Paikallisia kuuroja on tulossa lähes koko maan alueella, mutta on tuurista kiinni, osuuko niitä kohdalle vai ei, kuvailee laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo.

Sää jatkuu sunnuntaina ja alkuviikosta samankaltaisena kuin lauantaina. Etelässä elohopea kipuaa päivisin 10 asteeseen ja Oulun korkeudella viiden asteen paikkeille. Lapissa jäädään korkeintaan viiteen asteeseen. Sää on enimmäkseen poutainen.

Viikon puolivälissä maan etelä- ja keskiosiin odotetaan matalapainetta, mutta sen mahdollisesti tuomista sateista kannattaa Sinisalon mukaan odottaa tarkempaa tietoa alkuviikolla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut