Saudi-Arabian kruununprinssi ojensi kättä Iranin suuntaan televisiohaastattelussa

Kruununprinssi Mohammed bin Salman haastattelussa tänään Saudi-Arabian kuningashuoneen välittämässä valokuvassa. / handout / SAUDI ROYAL PALACE AFP / handout / SAUDI ROYAL PALACE / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman on Al Arabiya -televisiokanavan haastattelussa tehnyt symbolisen kädenojennuksen maansa arkkivihollisena pidetyn Iranin suuntaan.

Asiasta uutisoivat muun muassa uutistoimisto AFP sekä BBC . Kruununprinssi kertoi haluavansa Saudi-Arabian ja Iranin välille hyviä suhteita sekä toivovansa Iranin tukevan Lähi-idän kehitystä kohti hyvinvointia.

– Iran on naapurimaa, ja me kaikki pyrimme hyvään ja erityiseen suhteeseen Iranin kanssa, kruununprinssi sanoi lähetyksessä.

Aiempien mediatietojen mukaan maiden välillä olisi pidetty salaisia neuvotteluja Irakin Bagdadissa. Irakin hallituslähde vahvisti asian AFP:lle, mutta Saudi-Arabia kiisti tiedot. Iran ei kiistänyt tai vahvistanut asiaa.

Saudi-Arabia ja Iran ovat pitkään kamppailleet valta-asemistaan Lähi-idässä. Maiden diplomaattiset välit ovat olleet poikki vuodesta 2016.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut