Saarikko kehysneuvotteluiden tilanteesta: En osaa vielä sanoa, miten käy

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ei myöhään tiistaina ennakoinut kehysneuvottelujen lopputulosta. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Sanna Nikula / STT

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoi kehysneuvottelujen jälkeen myöhään tiistaina kertovansa aamulla keskustan eduskuntaryhmälle tilanteesta. Hän ei vielä ennakoinut neuvottelujen lopputulosta.

– Politiikka on myös sitä, että se on erilaisten tahtojen, erilaisten arvojen ja erilaisten tavoitteiden yhteen sovittamista. Siinä yritetään nyt onnistua, en osaa vielä sanoa, miten käy, Saarikko sanoi poistuessaan yöllä Säätytalosta.

Hän sanoi tehneensä neuvotteluissa töitä sellaisten arvojen eteen, joihin todella itse uskoo. Hän painotti, ettei neuvotteluissa kinastella siitä, mihin Suomi laittaa ja paljonko rahaa ensi vuonna tai seuraavanakaan vuonna, vaan siitä, miten koronakriisin jälkeen päästään kiinni edessä olevaan jälleenrakennukseen.

– Siksi nämä neuvottelut ovat kestäneet. Nämä ovat olleet aika vaikeat, raskaat ja kuluttavat, mutta samalla tietenkin ne on tehty suomalaisten parhaaksi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi Twitterissä iltakymmenen aikoihin, että neuvottelut päättyvät päivän osalta. Valtioneuvoston viestinnässä ei vielä illalla tiedetty keskiviikon aikatauluja.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut