Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Suomi antaa apua Intialle koronakriisin hoitoon – THL suosittelee välttämään matkustamista Intiaan, jossa koronatilanne on heikentynyt nopeasti

Suomi tarjoaa Intialle apua maan koronakriisin hoitoon. Suomi on valmis lähettämään Intiaan happipulloja EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta.

– Intia on yksi EU:n strategisista kumppaneista Aasiassa. Kumppanuuteen kuuluu solidaarisuus hädän hetkellä. Intia on auttanut muuta maailmaa lahjoittamalla ja viemällä valmistamiaan covid-19-rokotteita. Nyt Suomi ja EU haluavat auttaa Intiaa, sanoo ulkoministeriön Amerikan ja Aasian osaston päällikkö Piritta Asunmaa tiedotteessa.

– Suomi pitää Intian pyyntöön vastaamista tärkeänä. Kansainvälinen avunpyyntö kertoo tautitilanteen vakavuudesta ja terveydenhuoltojärjestelmän kriisiytymisestä, kertoo puolestaan sisäministeriön pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka.

Intiassa on tällä hetkellä pulaa lääkkeistä ja hapesta eikä sairaaloihin voida ottaa uusia potilaita. Intiassa on todettu yli 16 miljoonaa koronatartuntaa ja lähes 200 000 kuolemaa viruksen seurauksena. Intia on pyytänyt apua EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta.

Intiassa havaittu myös uutta muuntunutta koronavirusta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee kaikkien Intiaan suuntautuvien matkojen välttämistä.

Syynä suositukselle on se, että Intian koronavirustilanne on viime aikoina heikentynyt nopeasti. Uutiset ovat kertoneet, että maassa on kirjattu ennätyksellisiä määriä tartuntoja.

Maassa on havaittu myös uutta muuntunutta koronavirusta, joka tunnetaan nimellä B.1.617.

- Tällä hetkellä uuden muuntuneen viruksen kyvystä tarttua ja levitä tai aiheuttaa vakavaa taudinmuotoa ei ole vielä riittävästi tietoa, THL:n tiedotteessa sanotaan.

THL kertoo tiedotteessaan, että Intian ulkorajat on toistaiseksi suljettu ja turistiviisumien myöntäminen on pääosin keskeytetty.

Useat tahot luvanneet apua

Useat eri tahot ovat luvanneet lähettää apua koronan runtelemaan Intiaan. Apua luvanneiden joukossa ovat muun muassa Euroopan unioni, Yhdysvallat, Britannia, Ranska ja Saksa.

Esimerkiksi ensimmäiset Britannian avustuslähetykset ovat nyt saapuneet perille, kertoi Intian ulkoministeriö.

Intian tautitilanteen pahenemisen ja tartuntojen leviämiseksi syyksi on arvioitu muun muassa erilaisia kokoontumisia. Intian hindunationalistinen hallitus on saanut osakseen kasvavaa kritiikkiä siitä, että se on kuluneina viikkoina sallinut valtavien kokoontumisten järjestämisen. Miljoonat ihmiset ovat osallistuneet esimerkiksi poliittisiin kampanjatilaisuuksiin ja uskonnollisiin juhliin.

Kaikkea matkustamista tulisi rajoittaa

THL kertoo tiedotteessaan, että Intiaan matkustamista vastaava suositus Brasiliaan ja Etelä-Afrikkaan suuntautuvien matkojen välttämisestä on yhä voimassa. THL sanoo, että matkustaminen yleisemminkin ulkomaille tulisi rajoittaa välttämättömään reissaamiseen.