Maahantulijoiden pakolliset terveystarkastukset jatkuvat Etelä- ja Varsinais-Suomen rajanylityspaikoilla toukokuun

Maahantulijoiden pakolliset terveystarkastukset jatkuvat Etelä-Suomen kaikilla rajanylityspaikoilla toukokuun ajan. Asiasta ilmoitti Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) torstaina. Osana terveystarkastusta voidaan ottaa koronatesti.

Lisäksi aluehallintovirasto jatkaa toukokuun loppuun päätöstä, jolla se määrää rajanylityspaikkojen kunnat ja kuntayhtymät järjestämään terveystarkastukset maahantulijoille.

Määräys koskee Helsingin satamia, Helsinki-Vantaan lentoasemaa sekä Vaalimaan ja Nuijamaan rajanylityspaikkoja. Imatran rajanylityspaikan liikenne on ohjattu Nuijamaalle.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kertoi torstaina niin ikään maahantulijoiden pakollisten terveystarkastusten jatkuvan omalla alueellaan.

Tällä tietoa toukokuun loppuun saakka voimassa olevat aluehallintoviraston määräykset velvoittavat Varsinais-Suomen kunnat järjestämään rajanylityspaikoilla terveystarkastukset kaikille saapuville matkustajille. Lisäksi määräykset velvoittavat maahantulijat osallistumaan näihin tarkastuksiin.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston alueella on rajanylitysliikennettä Turun lentokentällä ja satamassa sekä Naantalin satamassa.

Tiedotteen mukaan rajanylityspaikkojen pakollisista terveystarkastuksista voidaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti vapauttaa vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneet lapset sekä huoltovarmuuden kannalta tärkeä logistiikkahenkilöstö.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut