Kanadalaistuomari lykkäsi Huawein talousjohtajan luovutusoikeudenkäynnin kuulemista

Kuulemista lykättiin, jotta Meng tiimeineen ehtii käydä läpi vastikään HSBC-pankilta saamiaan dokumentteja. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kanadalaistuomari lykkäsi keskiviikkona teknologiayhtiö Huawein talousjohtajan Meng Wanzhoun luovutusoikeudenkäynnin kuulemista. Luovutusoikeudenkäynnin oli määrä päättyä toukokuussa, mutta kuuleminen siirrettiin nyt elokuulle.

Kuulemista lykättiin, jotta Meng tiimeineen ehtii käydä läpi vastikään HSBC -pankilta saamiaan asiakirjoja. Meng on aiemmin sanonut, että asiakirjat auttavat todistamaan, ettei Huawei ole rikkonut Yhdysvaltojen Iranille määräämiä pakotteita.

Kanada otti Mengin kiinni vuonna 2018 Yhdysvaltojen etsintäkuulutuksella, koska tätä epäillään Yhdysvaltojen Iraniin suunnattujen talouspakotteiden rikkomisesta. Yhdysvallat on vaatinut Kanadaa luovuttamaan Mengin.

Amerikkalaismediassa kirjoitettiin joulukuussa, että Yhdysvaltojen oikeusministeriö olisi halukas luopumaan luovutuspyynnöstä, jos Meng myöntää osan syytteistä.

Meng on Huawein perustajan, Ren Zhengfein tytär.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut