Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Traficom: Viiden maakuntakentän liikenne alkaa toukokuussa

Traficom vahvistaa, että viiden maakuntakentän lentoliikenne alkaa toukokuussa. Ensimmäisenä aletaan lentää Joensuun ja Helsingin välillä sekä kolmioreittiä Kemi–Kokkola–Helsinki. Näillä reiteillä liikenne alkaa 10. toukokuuta.

Joensuuhun lentää Amapola , kolmioreitillä NyxAir . Jälkimmäinen yhtiö liikennöi myös Jyväskylään 17. toukokuuta lähtien.

Kajaanin reitille tulee 24. toukokuuta lähtien tanskalainen DAT .

Traficom ilmoitti viime viikolla, että Kajaanin reitille valittu lentoyhtiö vaihtuu, sillä kaikki julkisen palveluvelvoitteen vaatimukset eivät täyttyneet. Reitille oli aluksi tulossa latvialainen Raf-Avia -yhtiö. DAT oli tullut tarjouskilpailussa toiseksi.

Liikenteen näillä reiteillä piti alkaa huhtikuussa, mutta sitä siirrettiin koronatilanteen vuoksi toukokuulle. Päätös tehtiin yhdessä lentoyhtiöiden ja maakuntien kanssa.

Ostoliikenteellä on tarkoitus pitää yllä säännöllistä lentoliikennettä maakuntakentille, joille ei muuten saataisi lentoja.