Korona-aikana on lipsuttu napostelemaan ja mässäilemään, jopa tähteetkin ovat kelvanneet – "Ruoka on se, josta ensimmäisenä säästetään, jos on tiukkaa", sanoo kuluttajatutkimuksen professori Mari Niva
Poikkeusolojen ruokailmiöitä on tutkittu useissa kymmenissä maissa.
Hiivan loppuminen ruokakaupoista oli yksi ensimmäisiä merkkejä siitä, kuinka koronapandemia muutti ihmisten arkea ja syömistä. Pian alkoi myös sosiaalinen media pullistella hapanjuurileivistä ja korvapuusteista, kun rajoitusten vuoksi koteihinsa eristäytyneet harrastajaleipurit esittelivät aikaansaannoksiaan.
Mainos: Mukkulan kartano

Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.
Tilaa 2 kk 5 €/kk Tilaa 24 h 3 €
Digitilauksen sisältö
- ESS.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
- Näköislehti
- Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
- Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi
Oletko jo tilaaja? Kirjaudu