Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Australia ja Uusi-Seelanti avasivat matkustuskuplan 400 päivän sulun jälkeen

Australian ja Uuden-Seelannin välille avattiin maanantaina matkustuskupla, ja ihmiset saavat jälleen liikkua maiden välillä ilman pakollista koronakaranteenia. Tiukat matkustusrajoitukset maiden välillä ehtivät olla voimassa lähes 400 päivän ajan.

Kupla on tärkeä Uuden-Seelannin turismille, sillä noin 40 prosenttia maahan saapuvista matkailijoista tulee Australiasta. Australiassa asuu myös satoja tuhansia uusiseelantilaisia, jotka ovat muuttaneet isompaan naapurivaltioon töiden perässä.

Viime vuoden maaliskuusta lähtien australialaiset ja uusiseelantilaiset ovat tarvinneet erityisluvan saadakseen lähteä maasta ja palata. Lisäksi matkan jälkeen on vaadittu kahden viikon karanteeni. Molempien maiden hallitukset ovat varoittaneet, että kupla voidaan sulkea uudelleen, jos koronatilanne pahenee.

Molemmat maat harkitsevat kuplan laajentamista muihin maihin. Australia harkitsee ensisijaisesti Singaporea, Japania, Etelä-Koreaa ja Taiwania. Uudessa-Seelannissa on ollut puhetta pienistä Tyynenmeren saarivaltioista, kuten Cook-saarista ja Tuvalusta.

Australia on selviytynyt vähäisillä vaurioilla koronasta ja kirjannut 29 000 tartuntaa ja 910 kuolemantapausta. Rokotustahti on kuitenkin jäänyt verkkaiseksi, mikä voi hidastaa lisätoimia rajojen avaamiseksi.

Vanuatussa koronahälytys - rannalta löytyi koronaa sairastaneen merimiehen ruumis

Tyynenmeren saarivaltio Vanuatu määräsi liikkumisrajoituksia pääsaarelleen Efatelle sen jälkeen kun sen rannalta löytyi koronaa sairastaneen merimiehen ruumis. Filippiiniläisen merimiehen löytäneet poliisit ja muut laivan miehistön jäsenet eivät testien mukaan ole saaneet tartuntaa.

Tiedossa ei ollut, miten mies kuoli ja miten hänen ruumiinsa päätyi mereen. Vanuatu on välttänyt koronan lähes kokonaan. Noin 200 000 asukkaan saarivaltiossa on kirjattu vain kolme tartuntaa.