Laajakaistaverkot halutaan saada toimimaan moitteetta matkustajajunissa – ykkösluokan toimijat istuivat alas ja päättivät tehdä suunnitelman ongelmien korjaamiseksi

Toimivat viestintäyhteydet tukevat paikasta riippumatonta työskentelyä, myös junissa. Armi Suojanen
Tommi Salo

Tommi Salo

Langattomien laajakaistaverkkojen toimivuudessa on ollut matkustajajunissa paikoittain ongelmia.

Radanvarsien matkaviestinverkkojen nykyinen kapasiteetti ei riitä suurelle samanaikaiselle käyttäjämäärälle. Lisäksi juna ei metallirakenteensa vuoksi läpäise hyvin matkaviestinverkon signaaleja. Kuluttajat kuitenkin haluavat käyttää laajakaistaverkkoja ajasta ja paikasta riippumatta.

Nyt tilanteeseen halutaan muutos. Suomen valtio ja liuta yrityksiä sopivat eilen keskiviikkona, että kuluvana vuonna laaditaan yhteinen suunnitelma viestintäyhteyksien kehittämiseksi matkustajajunissa. Pyöreän pöydän tilaisuuteen osallistui VR Groupin, DNA:n, Elisan, Telia Finlandin, FiCom ry:n, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin, Väyläviraston, HSL:n ja Digirata-hankeen edustajia.

Tilaisuuteen osallistuneiden tahojen tavoitteena on muodostaa vielä tämän vuoden aikana suunnitelma matkustajajunien viestintäyhteyksien kehittämiseksi.

Junien paremmat viestintäyhteydet edellyttäisivät muun muassa radanvarren matkaviestinverkkojen kapasiteetin lisäämistä sekä junissa olevien matkaviestinverkon signaalin vahvistimien ja junien sisälle rakennettujen langattomien lähiverkkojen uusimista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut