Kannabista kasvatettiin teollisuushallissa Kotkassa ja navetassa Posiolla, päätekijät tienasivat syyttäjän mukaan lähes 1,5 miljoonaa euroa

Syyttäjän mukaan teollisuushalliin Kotkassa ja navettaan Posiolla tehdyissä kotietsinnöissä löydettiin yhteensä noin 250 eri kasvuvaiheessa ollutta kasvia. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Jecaterina Mantsinen / STT

Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia Kotkan ja Posion kannabiksenkasvatusjutussa. Syyttäjän mukaan teollisuushalliin Kotkassa ja navettaan Posiolla tehdyissä kotietsinnöissä löydettiin yhteensä noin 250 eri kasvuvaiheessa ollutta kasvia. Näiden lisäksi tiloissa oli viljelty ainakin 31 satoa, ja marihuanaa oli myyty yli 200 kiloa, syytteessä sanotaan.

Syyttäjän mukaan viljely oli ammattimaista. Tiloihin oli muun muassa rakennettu erilliset kasvu-, kukitus- ja kuivaushuoneet. Lisäksi viljelyssä käytettiin syyttäjän mukaan lamppuja, tuulettimia, suodattimia sekä erilaisia koneita.

– Rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä ottaen huomioon, että on kasvatettu myyntiä varten, viljely on jatkunut pitkään ja teon suunnitelmallisuus on ylittänyt tekotyypille tavanomaisena pidettävän suunnitelmallisuuden.

Syyttäjä vaatii Kymenlaakson käräjäoikeudessa alkaneessa oikeudenkäynnissä vankeusrangaistuksia kuudelle syytetylle. Syyttäjän mukaan toimintaa johtanut kaksikko tienasi vuosina 2017–2020 kannabiksella lähes 1,5 miljoonaa euroa, jota syyttäjä vaatii menetettäväksi valtiolle.

Asiassa ei ole annettu kirjallisia vastauksia, joista ilmenisi, miten syytetyt vastaavat syytteisiin.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut