Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Intian osavaltiot yrittävät hillitä pandemiaa omilla koronarajoituksillaan

Intiassa yritetään epätoivoisesti saada hallintaan koronaviruspandemiaa, joka ryöpsähti uudelleen valloilleen sen jälkeen kun ihmiset osallistuivat sankoin joukoin uskonnollisiin juhliin, poliittisiin tilaisuuksiin ja kävivät katsomassa krikettiotteluita.

Maaliskuun lopun jälkeen maassa on rekisteröity toista miljoonaa koronatartuntaa.

Intian keskushallinto pyrkii viimeiseen saakka välttämään valtakunnallista koronasulkua. Pandemian alkuvaiheissa vuosi sitten voimassa ollut koronasulku oli katastrofi köyhille ihmisille ja syöksi maan talouden alamäkeen.

Pahiten koronasta kärsivät alueet ja osavaltiot ovat kuitenkin julistaneet omia koronasulkujaan. Maharashtran osavaltiossa alkoi lauantaina viikonlopun yli kestävä koronasulku, eikä kotoa saa poistua kuin välttämättömien ostosten ja matkojen vuoksi.

Krikettiottelut perjantaina alkaneessa kriketin Intian Valioliigassa pelataan ilman katsojia. Monissa osavaltioissa ja kaupungeissa, mukaan lukien Intian pääkaupungissa Delhissä, on jo voimassa yöllinen ulkonaliikkumiskielto.

Intian koronarokotukset ovat lähteneet käyntiin huonosti, koska rokotteita ei ole. Maassa on annettu vasta noin 94 miljoonaa rokoteannosta. Intiassa on noin 1,3 miljardia asukasta.