Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Sydänvaivat tai huumeet eivät olleet George Floydin ensisijainen kuolinsyy, todisti lääkäri

Pidätystilanteessa kuolleen mustan miehen George Floydin ensisijainen kuolinsyy eivät olleet huumeet tai sydänvaivat, sanoi oikeudenkäynnissä todistanut, Floydin ruumiinavauksen tehnyt lääkäri Minneapolisissa varhain lauantaina Suomen aikaa.

Andrew Bakerin mukaan ensisijainen kuolinsyy oli niskasta painaminen. Vaikka Floydin sydän oli lievästi laajentunut ja hän oli käyttänyt huumeita, niitä ei piirikunnan johtavana kuolinsyyntutkijana toimivan Bakerin mukaan voida pitää suoranaisina kuolinsyinä.

Myös toinen oikeudenkäynnissä todistanut patologi Lindsey Thomas todisti Floydin kuoleman johtuneen niskasta ja rinnasta painamisen seurauksena syntyneestä hapenpuutteesta.

Floyd kuoli toukokuussa, kun valkoinen poliisi Derek Chauvin painoi häntä niskasta polvella yli yhdeksän minuutin ajan. Chauvinia syytetään muun muassa toisen asteen murhasta, josta hän voi saada 40 vuoden tuomion.

Floydin kuolemaa seurasivat laajat mielenosoitukset Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa rasismia ja poliisiväkivaltaa vastaan.