Rap-artisti DMX on kuollut 50-vuotiaana

DMX oli lähes viikon ajan sairaalassa tehohoidossa kärsittyään sydänkohtauksen. Hänen läheisensä ja ystävänsä osallistuivat alkuviikolla rukoushetkeen New Yorkissa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain rap-musiikin vaikutusvaltaisimpiin artisteihin kuulunut Earl Simmons on kuollut 50-vuotiaana, kertoivat muun muassa AFP ja Guardian perjantaina. Simmons tunnettiin paremmin taiteilijanimellään DMX. Asian on vahvistanut artistin asianajaja.

– Earl oli soturi loppuun asti. Hän rakasti perhettään koko sydämellään, ja me pidämme aina arvossa aikaa, jonka vietimme hänen kanssaan. Earlin musiikki inspiroi lukemattomia faneja ympäri maailman, ja hänen ikoninen perintönsä elää ikuisesti, Simmonsin perhe kertoi sosiaalisessa mediassa levitetyssä lausunnossa.

DMX oli ollut lähes viikon ajan sairaalassa tehohoidossa kärsittyään sydänkohtauksen. Hänen elintoimintojaan oli pidetty yllä keinotekoisesti.

DMX nousi musiikkimaailman huipulle 1990-luvun lopulla osana gansta rap -genren menestystä. Hän teki viisi listaykköseksi Yhdysvalloissa noussutta albumia.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut