Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Kiinteistömaailma nosti ennustettaan asuntojen hintojen noususta – omakotitalot käyvät vilkkaasti kaupaksi

Kiinteistömaailma on kohottanut ennustettaan asuntojen hintojen noususta lähivuosina. Uudessa ennusteessa arvioidaan 1,3 prosentin kasvua vuosille 2021–2023, joka on 0,3 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime syksynä laaditussa ennusteessa.

Tekoälymallinnus ennakoi Helsinkiin nyt jopa 4,2 prosentin kasvua seuraavalle kolmevuotisjaksolle. Turkuun ja Tampereelle odotetaan selvästi yli 3 prosentin kasvua.

Ennusteesta ilmenee myös, että hinnankehitysnäkymät erilaistuvat yhä voimakkaammin eri postinumeroalueilla, eri asuntotyypeissä ja eri vuosikymmenillä rakennetuissa asunnoissa.

Kiinteistömaailman mukaan alle 250 000 euron asunnoissa tarjontaa on lähes entiseen tapaan, mutta kalleimmissa asunnoissa valikoima on pudonnut dramaattisesti. Etenkin haluttuja ovat uudehkot omakotitalot.

– Asuntomarkkinan tarjonta ei tyydytä tällä hetkellä vaurastuvan keskiluokan tarpeita, sanoo Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Risto Kyhälä tiedotteessa.

– Tämänhetkinen ja lähitulevaisuuden kysyntä kohdistuvat eniten hyvätuloisten haluamiin, yli 250 000 euron asuntoihin. Liikkeellä ovat he, joihin korona-ajan taloudelliset haitat eivät ole henkilökohtaisesti kohdistuneet

Kytälä uskoo, että kun koronasta eniten kärsineiden taloudellinen tilanne selkiytyy, myös edullisemmissa asuntotyypeissä voidaan nähdä isoakin aktivoitumista.