Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Suomessa on todettu 348 uutta koronavirustartuntaa – kahden viikon tartuntamäärä yhä laskussa

Suomessa on todettu 348 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viikon tartuntamäärät ovat edelleen laskusuunnassa. Kahden viime viikon aikana on todettu yli 7 300 tartuntaa, mikä on liki 2 300 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronatartuntoja on Suomessa todettu nyt hieman yli 80 400.

THL:n mukaan Suomessa on todettu kaksi uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemaa.

Tautiin liittyviä kuolemia on nyt raportoitu yhteensä 862.

Suomessa sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi yhteensä 250 potilasta, eli yksi vähemmän kuin eilen. Sairaalahoidossa olevista potilaista 45 on teho-osastolla. Määrä on sama kuin eilen.

Itä-Savossa tartuntojen määrä on kasvanut nopeasti

Ilmaantuvuusluku eli tartuntojen määrä kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden on ollut laskussa viime aikoina. Koko maan osalta luku on noin 133.

Osissa Itä-Suomea koronatartuntojen määrä on kuitenkin kasvussa. Uusien todettujen tartuntojen määrä on kasvanut Itä-Savossa ja jonkin verran myös Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Itä-Savossa on tällä hetkellä kolme tunnettua aktiivista tartuntaketjua, joista on tullut melko paljon tartuntoja, kertoo Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Sosterin vastaava johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen. Kahdessa viikossa koronatartuntoja on todettu 64. Aiemmalla kahden viikon ajanjaksolla tartuntoja oli 13.

Luukkonen pitää myönteisenä sitä, että vaikka tartuntoja on aiempaa enemmän, suuri osa niistä todetaan karanteenissa jo olevilta.

– Väestöpohjaltaan pienellä alueella luvut kyllä näyttävät rumilta, Luukkonen kommentoi.

Myös Kymenlaakson koronatilanne on huonontunut nopeasti.

Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä lähenee miljoonaa

THL:n mukaan koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa nyt noin 990 000 ihmistä.

Eilisen jälkeen koronarokotteen ensimmäisen annoksen on Suomessa saanut yli 17 000 henkilöä.

Rokotuskattavuus ensimmäisen annoksen osalta lähenee 18 prosenttia. Toisen rokoteannoksen on saanut 1,6 prosenttia suomalaisista, eli vajaat 89 800 ihmistä. Eiliseen verrattuna lisäystä on tullut noin 400 rokotteen verran.

Rokotteista tehty lähes 1 300 haittavaikutusilmoitusta

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kertoo viikkoraportissaan, että se on tiistaihin mennessä saanut lähes 1 300 haittavaikutusilmoitusta koronavirusrokotteista. Ilmoitetuista haittavaikutuksista yli 510 on arvioitu vakaviksi.

Eniten vakavia ilmoituksia on tehty Pfizerin rokotteesta, josta niitä on tehty 335. Astra Zenecan rokotteesta vakavia ilmoituksia on 168 ja Modernan rokotteesta kymmenen.

Fimean mukaan haittailmoitukset ovat painottuneet työikäisiin naisiin.

Lääkäriliitto huolissaan henkilöstön rokotuksien hitaudesta

Suomen Lääkäriliitto on huolissaan siitä, että terveydenhuollon henkilöstön rokottaminen on hidastunut koronarokotteiden odotettua hitaamman saatavuuden vuoksi. Lääkäriliiton mukaan suurin osa terveydenhuollon henkilöstöstä on edelleen rokottamatta.

Suomen Lääkäriliiton kanta on, että rokotuksin tulee turvata terveydenhuoltojärjestelmän kantokykyä ja kriisivalmiutta sekä hillitä hoitovelan kasvua.