Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Kahdeksan ihmistä loukkaantui nokkakolarissa Kainuussa – pääsiäisenä on sattunut liikenneturmia ja pelastettu veden varaan joutuneita

Pääsiäisen aikaan ei vältytty liikenneonnettomuuksilta, vaikka Fintrafficin tieliikennekeskuksen mukaan pääsiäisliikenne on sujunut pääosin rauhallisesti. Pelastuslaitokset ovat myös saaneet hälytyksiä veden varaan joutuneista.

Suurin tietoon tullut onnettomuus tapahtui pääsiäismaanantaina Kainuussa Suomussalmella. Poliisin mukaan kyseessä oli ohitustilanteessa tapahtunut kahden henkilöauton nokkakolari.

– Usean henkilön osalta on vaadittu irrottamistoimia. Ikähaarukka on noin 15 vuodesta noin 50 vuoteen, onnettomuudesta osaltaan tiedottaneen Kainuun soten terveysjohtaja Olli-Pekka Koukkari sanoi.

Pelastuslaitoksen mukaan molemmissa autoissa oli neljä matkustajaa. Kaksi loukkaantuneista kuljetettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan (Oys) ja kuusi Kainuun keskussairaalaan. Kainuun sote kertoi myöhemmin, että kaksi Kajaanissa hoidettavaa potilasta valmistaudutaan siirtämään jatkohoitoon Kuopioon ja yksi Ouluun.

Kolmen aikaan iltapäivällä kolme ihmistä oli Kajaanissa teho-osastolla, mutta Koukkarin mukaan heillä ei ole välitöntä hengenvaaraa.

Kainuun keskussairaala ilmoitti onnettomuuden jälkeen nostaneensa valmiuttaan suuronnettomuustilaan, eli esimerkiksi leikkaus- ja teho-osastoille kutsuttiin lisää henkilökuntaa. Suuronnettomuushälytys päättyi kello 14.45.

Ajokeli oli onnettomuushetkellä huono

Poliisi kertoo tiedotteessa, että todistajien mukaan Kuusamon suunnasta Kajaanin suuntaan ajaneen henkilöauton kuljettaja oli lähtenyt ohittamaan pitkää autojonoa. Vuonna 1972 syntynyt kuljettaja ei ehtinyt palata omalle ajokaistalleen, vaan törmäsi vastaan tulleen, vuonna 1993 syntyneen miehen kuljettaman henkilöauton keulaan.

Poliisin mukaan alkoholilla ei epäillä olleen osuutta onnettomuuteen.

Tiellä oli tapahtuma-aikaan sohjoa ja ajokeli oli heikko, poliisi kertoo.

– Olosuhteista voi kuvien perusteella sanoa, että siellä pientareet ovat olleet lumiset, tie ollut sula ja märkä, kertoo puolestaan Koukkari.

Kainuun soten tiedotteen mukaan turma tapahtui noin kymmenen kilometriä Suomussalmen pohjoispuolella, välillä Pesiönlahti–Alajärvi. Tie oli onnettomuuden jälkeen jonkin aikaa suljettu,ja poliisi ohjasi liikenteen kiertotielle,

Pelastuslaitos sai hälytyksen turmasta Viitostiellä hieman ennen kello kymmentä. Pelastuslaitoksen mukaan kohteessa on kolme pelastuksen yksikköä, kolme poliisipartiota ja yksitoista ensihoidon yksikköä.

Pääsiäisen ajan toinen vakava onnettomuus tapahtui kiirastorstaina Tampereella, jossa alle kouluikäinen lapsi ja aikuinen kuolivat valtatie 9:llä Olkahisissa. Poliisin mukaan kuorma-auto oli ajautunut vastaantulijoiden kaistalle ja törmännyt henkilöautoon. Alustavien tietojen mukaan syynä saattoi olla kuorma-auton rengasrikko.

Poliisi selvittää epäiltyjä henkirikoksia Turussa

Sunnuntaina Lapin poliisilaitos kertoi, että Lapin alueella on sattunut pääsiäisen aikana kolme vakavaa moottorikelkkaonnettomuutta. Onnettomuuksissa on kuollut kaksi ihmistä ja loukkaantunut vakavasti kolme.

Lauantaina pelastettiin heikkoihin jäihin uponneita muun muassa Helsingissä ja Kymenlaaksossa Pyhtäällä. Suomenlahden merivartiosto kehottikin ihmisiä vaihtamaan jäällä liikkumisen veneilyyn.

Poliisien pääsiäisen yksi vakavimmista tilanteista oli Turun Pernossa, jossa kaksi ihmistä kuoli ampumisessa ja yhtä haavoitettiin teräaseella.

Poliisi otti tekijäksi epäillyn miehen kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä. Poliisin mukaan epäilty on kuulusteluissa toiminut yhteystyöhaluisesti rikoksen selvittämiseksi ja myöntänyt teot pääpiirteittäin. Poliisi epäilee miestä muun muassa kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä.

Vantaalla poliisi selvitti väkivallantekoa, jossa alaikäistä nuorta vahingoitettiin teräaseella. Epäilty tekoväline ja teosta epäilty tavoitettiin lähialueelta. Uhrin ja epäillyn nuoren iän vuoksi poliisi ei tiedottanut tapahtuneesta toistaiseksi enempää.

Lisäksi poliisi ehti pääsiäisenä muun muassa ottaa kiinni jauhesammuttimella toista ihmistä sumuttaneen miehen ja espoolaisessa kauppakeskuksessa maskitonta asiakasta veitsellä huitoneen miehen sekä puuttumaan Länsi-Uudellamaalla järjestettyihin, kokoontumisrajoituksia rikkoviin tilaisuuksiin.