Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yön uutiskooste | Yhä useampi pieni lapsi kärsii migreenistä, Raumalla ilmassa terveydelle vaarallista savua - Sampaanalan alueen asukkaille varoitus, Jordanian johtoa korruptiosta kritisoinut ex-kruununprinssi kotiarestiin

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Yhä useampi pieni lapsi kärsii migreenistä

Lasten migreenit ovat yleistyneet voimakkaasti viimeisen 20 vuoden aikana. Jo noin kymmenen prosenttia koulun aloittavista lapsista kärsii päänsäryistä kuukausittain. Noin puolet näistä on migreenisärkyjä.

Taustalla on useita syitä. Lasten yöunet ovat lyhentyneet ja liikuntamäärät vähentyneet. Samaan aikaan ruutuaika on lisääntynyt ja ruokailutottumukset ovat muuttuneet epäterveellisemmiksi, kertoo lastenneurologian erikoislääkäri Juha Kuittinen.

Diagnoosien määrään vaikuttaa sekin, että asiantuntijat tunnistavat ja osaavat diagnosoida migreenejä entistä paremmin. Myös vanhempien tietämys on lisääntynyt, ja he vievät lapsiaan herkemmin tutkimuksiin.

Ensin poutaa ja tuulista, sitten märkää ja tuulista

Pääsiäispäivien sää on tänään poutaista ja tuulista, huomenna märkää ja tuulista.

Forecan mukaan maanantain vastaisena yönä saapuu lännestä Suomeen runsaahkoja sateita. Niiden myötä ajokeli muuttuu maanantaina kehnoksi maan pohjoispuoliskolla.

Tänään sunnuntaina saattaa tulvia Pohjanmaalla. Lisäksi kaikilla merialueilla ja rannikolla tuulee kovaa.

Maanantaina ajokeli on huono Lapissa, Koillismaalla ja Kainuussa. Liikennesäätä vaikeuttaa osaltaan kova tuuli Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Maanantaina tuulee navakasti eteläisillä merialueilla.

Raumalla ilmassa terveydelle vaarallista savua - Sampaanalan alueen asukkaille varoitus

Raumalla on ilmassa terveydelle vaarallista savua, kertoo Satakunnan pelastuslaitos.

Syynä on tulipalo Sampaanalassa. Alueen ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto, Hätäkeskuslaitos kertoo Twitterissä. Vaaratilanteen päättymisestä tiedotetaan erikseen.

Satakunnan pelastuslaitos kertoi ennen aamuneljää tiedotteessa, että Sampaanalassa Kalliorinteentiellä palaa omakotitalo. Pelastuslaitokselta kerrotaan STT:lle, että palossa ei ole leviämisvaaraa. Pelastuslaitoksen mukaan palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Jordanian johtoa korruptiosta kritisoinut ex-kruununprinssi kotiarestiin

Jordanian entinen kruununprinssi Hamzah bin al-Hussein on määrätty kotiarestiin. Prinssi kertoo asiasta Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle toimitetulla videolla.

Kuningas Abdullahin velipuoli on aiemmin kritisoinut maan johtoa muun muassa korruptiosta.

Asevoimat kiisti aiemmin, että prinssi olisi kotiarestissa.

Lähi-idässä sijaitsevassa maassa pidätettiin ennen arestia useita korkea-arvoisia ihmisiä, joita syytetään vallankaappausyrityksen suunnittelusta.

Osa Välimerellä ajelehtineista siirtolaisista on pelastettu - yli sata ihmistä on yhä vaarassa

Osa Välimerellä kolme päivää ajelehtineista siirtolaisista on pelastettu Italiaan. Hyväntekeväisyysjärjestön mukaan siirtolaiset on pelastettu kahdesta veneestä, mutta kolmas vaikeuksissa ollut vene on yhä merellä.

Alarm Phone -niminen järjestö kertoo Twitterissä, että Maltan lähettyvillä olevan veneen kyydissä on hädässä noin 110 ihmistä.

Aiemmin Alarm Phone kertoi, että kauppalaivat eivät olleet suostuneet pelastamaan siirtolaisia. Sekä Italian rannikkovartiosto että Maltan puolustusvoimat puolestaan olivat kieltäytyneet auttamasta tai koordinoimasta pelastustoimia. (Lähde: AFP)

Sarokselle 41 torjuntaa ja nollapeli, Tolvanen teki yhden voittoisan Nashvillen maaleista

Jääkiekon NHL:ssä Nashville Predatorsin suomalaisvahti Juuse Saros pysäytti kiekon 41 kertaa ja torjui joukkueelleen kotijäällä nollat. Chicago Blackhawks joutui tyytymään 0–3-tappioon

Nollapeli oli Sarokselle toinen tällä kaudella ja 13. koko NHL-uralla.

Ensimmäisen Nashvillen maaleista teki Eeli Tolvanen. Chicagon maalilla Kevin Lankinen joutui antautumaan kerran jokaisessa erässä. Hän torjui yhteensä 18 kertaa.

Nashville on voittanut Chicagon tällä kaudella kaikissa viidessä kohtaamisessa. Viimeisestä kahdeksasta pelistään Nashville on voittanut seitsemän.