Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pohjois-Korea kertoo testanneensa uudenlaisia ammuksia, mutta ei kerro, oliko kyseessä YK:n kieltämiä ballistisia ohjuksia

Pohjois-Korean mukaan sen torstaina laukaisemat ammukset olivat uusia taktisesti ohjattuja ammuksia. Asiasta kertoi tänään diktatuurin valtionmedia.

Pohjois-Korean mukaan testi oli onnistunut, ja kaksi ammusta osui odotetusti noin 600 kilometrin päähän Japaninmereen.

Pohjois-Korean ohjuslaukauksista kertoi torstaina Etelä-Korea. Pohjois-Korea ei kuitenkaan tarkenna ulostulossaan, olivatko ammukset ohjuksia.

Japanin pääministerin Yoshihide Sugan mukaan kyseessä olisi ollut ballistiset ohjukset. Pohjois-Korealta on kielletty ballististen ohjusten tehtailu YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman nojalla.

Aiemmin tällä viikolla Yhdysvallat kertoi Pohjois-Korean laukaisseen sunnuntaina kaksi lyhyen matkan ohjusta. Sunnuntain ohjustesti oli ensimmäinen sen jälkeen, kun Joe Biden nousi Yhdysvaltain presidentiksi.

Biden varoitti Pohjois-Koreaa torstaina siitä, että Yhdysvallat vastaa maan toimiin, jos se jatkaa sotilaallisia kokeitaan. Bidenin mukaan torstain tapaus rikkoi YK:n päätöslauselmaa ja Yhdysvallat konsultoi asiassa kumppaneitaan ja liittolaisiaan.

– Olen myös valmis jonkinlaiseen diplomatiaan, mutta sen on oltava ehdollinen lopputulokseen ydinaseriisunnasta, Biden sanoi toimittajille.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Yhdysvaltojen pyynnöstä YK:n komitea on perjantaina tapaamassa suljetuin ovin käsitelläkseen mahdollisia sanktioita Pohjois-Korealle.

Bidenin reaktio kielii siitä, että Yhdysvaltojen suhtautuminen diktatuuriin on muuttunut ex-presidentti Donald Trumpin jälkeen. Trump rakensi kaudellaan poikkeuksellisia diplomaattisia suhteita Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin suuntaan.