Halla-aho: Perussuomalaiset esittää perjantaina epäluottamusta oikeusministeri Henrikssonille

Jussi Halla-ahon mukaan ministeri Henriksson on epäonnistunut kuntavaalien järjestämisessä terveysturvallisesti ja ajallaan. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä aikoo esittää epäluottamusta oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille (r.) tulevana perjantaina, kertoo perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Halla-aho kertoi asiasta kuntavaalien siirtämistä koskevan eduskuntakeskustelun yhteydessä. Eduskunnan on määrä jatkaa asian käsittelyä perjantaina.

Halla-aho ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kertoivat epäluottamuslauseen esittämisestä viikonloppuna kannanotossaan, joka julkaistiin perussuomalaisten verkkolehdessä Suomen Uutisissa. Epäluottamuslauseen esittämisen ajankohtaa ei tuolloin vielä kerrottu.

Halla-ahon mukaan Henriksson on epäonnistunut kuntavaalien järjestämisessä terveysturvallisesti ja ajallaan. Epäonnistumisesta on Halla-ahon mukaan kannettava vastuu.

– Oikeusministeriö on laiminlyönyt velvollisuutensa ryhtyä järjestelyihin, joiden avulla vaalit voitaisiin toimittaa turvallisesti epidemian oloissa, Halla-aho sanoi eduskunnassa.

Eduskuntatiedotuksen mukaan eduskunta äänestää Henrikssonin luottamuksesta perjantaina. Eduskunta on näillä näkymin jäämässä perjantaina istuntotauolle ja kokoontuu seuraavan kerran vasta pääsiäisen jälkeen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut