Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Presidentti Putin ja puolustusministeri Šoigu ottivat hetken helppoa Siperian taigalla, katso kuvat – Putinin lomailusta on julkaistu ennenkin pr-kuvia

Venäjän presidentin kanslia on julkaissut sarjan kuvia, joissa näytetään Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja puolustusministeri Sergei Šoigun lomailua Siperiassa.

Taigalla lomatunnelmiin päässyt kaksikko viettää kuvien perusteella aikaansa ajelemalla maastoajoneuvolla ja nauttimalla eväspöydän antimista.

Putinista julkaistuilla kuvilla pyritään yleensä vaikuttamaan mielikuviin Venäjän johtajasta ja tämän kyvykkyydestä. Muun muassa Helsingin Sanomat muistuttaa vuoden 2011 sukellusreissusta, jolta julkaistuissa kuvissa Putinin esitettiin löytäneen meren pohjasta kaksi 1400-luvun aikaista ruukkua.

Putinin maine harrastearkeologina koki kolauksen, kun kuvien kerrottiin olevan lavastettuja.

Monien verkkokalvoille ovat syöpyneet myös eri yhteyksissä julkaistut lomakuvat paidattomasta Putinista.

Vladimir Putin on ollut alkuvuodesta kansainvälisen huomion valokeilassa myös vähemmän stressivapaissa yhteyksissä. Muun muassa oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin pidätys ja sitä seuranneet mielenosoitukset sekä Putinin väitetyn miljardipalatsin homeongelmat ovat heikentäneet Venäjän johtajan julkikuvaa niin kotimaassa kuin maailmalla.

Venäjän ja USA:n ulkopoliittiset suhteet ovat olleet myös koetuksella sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Joe Biden syytti Putinia tv-haastattelussa tappajaksi.