United Brotherhoodin lakkauttamispäätöksestä valitettu

United Brotherhoodin johtajana pidetty Tero Holopainen on kiistänyt, että ryhmän toiminnalla olisi rikollinen tarkoitus. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Maria Rosvall / STT

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden päätöksestä lakkauttaa rikollisryhmä United Brotherhood (UB) on valitettu, käräjäoikeudesta kerrottiin perjantaina.

Käräjäoikeuden mukaan valituksen teki UB:n johtaja Tero Holopainen. Näin ollen asia etenee Helsingin hovioikeuteen, joka päättää, myöntääkö se asiassa jatkokäsittelyluvan eli ottaako se asian käsiteltäväkseen.

Käräjäoikeus julisti UB:n ja sen alaisuudessa toimineen Bad Unionin (BU) lakkautetuksi helmikuussa. Oikeuden mukaan UB ja BU olivat järjestäytyneet vakavien rikosten tekemiseksi.

– Käräjäoikeus katsoo, että UB:n ja BU:n toiminta on ollut niin räikeällä tavalla lainvastaista, että yleinen etu vaatii niiden lakkauttamista. Varoitusta ei voida katsoa riittäväksi seuraamukseksi. UB ja BU on siten julistettava lakkautetuksi, tuomiossa sanottiin.

Lakkauttamista vaativat erikoissyyttäjä ja Poliisihallitus.

Holopainen on kiistänyt, että ryhmän toiminnalla olisi rikollinen tarkoitus ja vedonnut ryhmän viime vuonna antamaan ilmoitukseen toiminnan lopettamisesta. Käräjäoikeuden mukaan UB:n toiminta ei kuitenkaan ollut loppunut. Keskusrikospoliisin asiantuntijaan vedoten oikeus katsoi, että toiminta oli jatkunut ainakin Jyväskylässä, Joensuussa, Tampereella ja Ylöjärvellä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut