Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

HBL: Sulkisivatko liikkumisrajoitukset myös Alkot? – Ministeri Kiuru ei ottanut kantaa

Hallituksen kaavailemien, koronaepidemian pahentuessa mahdollisesti käyttöön otettavien liikkumisrajoitusten aikaan saisi todennäköisesti käydä vain välttämättömillä asioilla esimerkiksi kaupassa ja apteekissa.

Epäselvyyttä on siitä, lasketaanko Alkossa käynti välttämättömäksi kaupassakäynniksi, joka olisi sallittua.

Sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvoksen Ismo Tuominen kertoo Hufvudstadsbladetille, että ei ole vielä kuullut, mitä hallitus on kaavaillut asian suhteen.

Koska suurin osa alkoholista myydään ruokakaupoissa, Tuominen näkee, että myös ruokakauppojen pitäisi pysäyttää alkoholin myynti, jos Alkoon meno kielletään. Pelkästään Alkon myymälöitä ei ole Tuomisesta mielekästä sulkea.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) vastasi Alkojen sulkemista koskevaan kysymykseen tiedotustilaisuudessa torstaiaamuna.

Kiurulta kysyttiin, kuuluisivatko myös Alkon vierailut välttämättömiin kaupan käynteihin, mikäli ulkonaliikkumisrajoitukseen ryhdytään.

– Liikkumisrajoituksia koskeva kokonaisuus on Valtioneuvoston kansliassa valmisteltavana ja siltä osin pidättäydyn nyt ottamasta kantaa siihen, millainen malli siellä on pöytälaatikkoon valmisteltavana. Kysymys on mielenkiintoinen. Varmasti myös asiana on syytä pohtia, että millä tavalla liikkumisrajoitusta sitten viedään eteenpäin. Tässä vaiheessa tästä kokonaisuudesta ei ole mitään uutta kerrottavaa, sanoi Kiuru.