Mies puukotti ex-puolisoaan ja lapsiaan Haagassa – kahta Helsingin kaupungin työntekijää epäillään virkarikoksesta

Puukotukset tapahtuivat lastensuojeluyksikön järjestämässä perhetapaamisessa Haagassa. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Kahta Helsingin kaupungin työntekijää epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta liittyen Haagassa maaliskuussa 2019 tapahtuneeseen veritekoon. Mies pääsi puukottamaan entistä puolisoaan, heidän kolmea lastaan ja ex-puolison ystävää lastensuojeluyksikön järjestämässä perhetapaamisessa.

Poliisi on selvittänyt viranomaisten toimintaa ennen puukotusta. Selvityksessä on ollut muun muassa se, onko tapaamiseen liittyvissä prosesseissa toimittu ohjeiden ja säännösten mukaisesti.

Tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio ei tiistaina halunnut avata tarkemmin epäiltyjen virka-asemaa tai sitä, millä tavoin heidän katsotaan rikkoneen virkavelvollisuuttaan asiassa. Epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Asia on siirtymässä syyteharkintaan.

Lasten isää on epäilty murhan ja tapon yrityksestä sekä kolmesta törkeästä pahoinpitelystä. Hän pakeni teon jälkeen ulkomaille, todennäköisesti Irakiin, eikä häntä ole tavoitettu.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut