Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Aung San Suu Kyin oikeudenkäyntiä siirrettiin taas, nettiyhteyksien katkaiseminen esti videolinkin käytön

Myanmarin syrjäytetyn johtajan Aung San Suu Kyin oikeudenkäyntiä siirrettiin jälleen maanantaina runsaalla viikolla, koska maan nettiyhteydet olivat poikki, eikä ex-johtaja voinut osallistua oikeuden istuntoon videolinkin välityksellä.

Maata hallitseva sotilasjuntta on normaalistikin katkaissut nettiyhteydet lähes joka yö, mutta yleensä ne on palautettu ainakin osin päivällä. Verkkoliikennettä tarkkailevan Netblocks-ryhmän mukaan yhteydet olivat kuitenkin maanantaina päivällä edelleen poikki.

Oikeudenkäynnin on määrä jatkua tulevan viikon keskiviikkona.

Aung San Suu Kyin asianajaja Khin Maung Zaw valitti ennen oikeudenkäyntiä, ettei hän ole lainkaan saanut tavata päämiestään, joka on ollut pidätettynä vallankaappauksesta saakka.

Lisäksi viranomaiset ovat Khin Maung Zawin mukaan nimittäneet Aung San Suu Kyin puolustusasianajajien ryhmään kaksi asianajajaa konsultoimatta häntä lainkaan.

– Ei poliisilla ole oikeutta määrätä. kuka edustaa syytettyä, Khin Maung Zaw muistutti.

Sunnuntai oli mielenosoitusten verisin päivä

Maanantaina maassa jatkuivat protestit sotilasjunttaa vastaan, ja niiden yhteydessä ainakin 11 mielenosoittajaa surmattiin. Sunnuntaina Myanmarin mielenosoituksissa oli niiden tähän saakka verisin päivä, kun poliisit ja sotilaat tappoivat ainakin 44 mielenosoittajaa, kertoivat kansalaisjärjestöt. YK:n mukaan vähintään 138 sotilasvallankaappausta vastustavaa mielenosoittajaa on surmattu helmikuun alusta lähtien. Samalla järjestö tuomitsi väkivaltaiset iskut rauhallisia mielenosoittajia vastaan.

– Juntan johtajien ei kuuluisi olla vallassa, vaan telkien takana. Heidän rahantulonsa ja asetoimituksensa on saatava katkaistua heti. Vetoan kaikkiin YK:n jäsenmaihin, jotta ne kuulisivat kehotukseni ryhtyä toimiin, vetosi YK:n Myanmarin ihmisoikeusasiantuntija Tom Andrews.