Myanmarin juntta julisti poikkeustilan kahteen Yangonin esikaupunkiin

Myanmarissa vallan kaapanneet sotilaat ovat julistaneet poikkeustilan kahteen maan suurimman kaupungin Yangonin esikaupunkiin, valtiollinen media kertoo. Poikkeustila koskee Hlaing Tharyaria ja Shwepyithaa Yangonin länsi- ja pohjoispuolella. Ne ovat maan teollisuuskeskuksia ja täynnä muun muassa vaatetehtaita.

Juntta ilmoitti poikkeustilasta sen jälkeen, kun turvallisuusjoukot olivat tappaneet ainakin 15 mielenosoittajaa näissä esikaupungeissa. Kaikkiaan mielenosoittajia kuoli sunnuntaina 18. Uhriluvun uskotaan vielä kasvavan.

Levottomuuksien aikana poltettiin muun muassa viisi tehdasta, joista osa oli kiinalaisomisteisia. Sen jälkeen Kiinan paikallinen lähetystö tuomitsi tuhotyöt ja vaati Myanmarin poliisia suojaamaan kiinalaisia yrityksiä ja ihmisiä.

Kaikkiaan yli 80 ihmistä on kuollut mielenosoituksissa sen jälkeen, kun sotilaat kaappasivat vallan demokraattisesti valitulta hallitukselta ja vangitsivat muun muassa Aung San Suu Kyin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut