Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Myanmarin syrjäytetty johtaja Aung San Suu Kyi kiistää juntan korruptioväitteet

Myanmarin syrjäytetty johtaja Aung San Suu Kyi kiistää vallan kaapanneen sotilasjuntan korruptiosyytökset. Hänen asianajajansa mukaan syytökset ovat naurettavia.

Juntta kertoi torstaina saaneensa todisteita, joiden mukaan Aung San Suu Kyi olisi ottanut vastaan yli miljoonan dollarin arvosta rahaa ja kultaa.

– Nämä syytökset valtionkansleri Aung San Suu Kyitä vastaan ovat perusteettomia, etenkin siltä osin kun ne koskevat rahaa ja kultaharkkoja. Ne ovat varsinainen vitsi. En ole koskaan nähnyt moista laitonta loanheittoa, sanoi asianajaja Khin Maung Zaw.

- Hänellä voi olla vikoja, mutta lahjukset ja korruptio eivät niihin kuulu, asianajaja jatkoi.

Syrjäytetyn johtajan syytteiden käsittelyn on määrä jatkua oikeudessa maanantaina, mutta Khin Maung Zaw ei perjantaihin mennessä ollut saanut tavata päämiestään.

– Olen turhautunut, koska päämieheltäni on evätty oikeus puolustukseen ja tasapuoliseen oikeudenkäyntiin. Näistä neljästä syytteestä en ole huolissani, mutta yhä uusia asioita voi ilmaantua, ja niiden seurauksena vääriä syytöksiä ja syytteitä.

Britannia kehotti kansalaisiaan lähtemään

Entinen siirtomaaisäntä Britannia kehotti perjantaina kansalaisiaan matkustamaan pois maasta, jos se on suinkin mahdollista, koska väkivalta on koko ajan kiihtymässä.

YK:n Myanmarin ihmisoikeuksien erityisedustajan Thomas Andrewsin arvio maan nykytilasta oli yönsynkkä.

– Maata hallitsee laiton, murhanhimoinen hallinto, joka todennäköisesti syyllistyy rikoksiin ihmisyyttä vastaan, Andrews sanoi Genevessä.

Sotilaat kaappasivat vallan Myanmarissa helmikuun alussa. Sen jälkeen maassa on ollut jatkuvia mielenosoituksia, joiden yhteydessä poliisit ja sotilaat ovat ampuneet kymmeniä ihmisiä ja ottaneet kiinni yli 2 000.

Venäjä huolestunut siviiliuhrien määrästä

Venäjä on huolestunut siviiliuhrien määrän jatkuvasta kasvusta Myanmarissa. Kremlin edustajan Dmitri Peskovin mukaan maan tilanne on hälyttävä.

YK:n mukaan ainakin 70 ihmistä on saanut surmansa mielenosoituksissa sen jälkeen, kun sotilaat kaappasivat vallan Myanmarissa helmikuun alussa.

Yli 2 000 ihmistä on otettu kiinni.