Stockmannin pelastajaksi palkattu Ratia jättää yhtiön hallituksen

Yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva Ratia on ilmoittanut asiasta yhtiön osakkeenomistajien nimitystoimikunnalle, Stockmann kertoo. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Antti Autio / STT

Tavarataloyhtiö Stockmannin pelastajaksi kaksi vuotta sitten palkattu Lauri Ratia jättää yhtiön hallituksen. Yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva Ratia on ilmoittanut asiasta yhtiön osakkeenomistajien nimitystoimikunnalle, Stockmann kertoo.

Nimitystoimikunta ehdottaa Stockmannin 7. huhtikuuta pidettävälle yhtiökokoukselle, että yhtiön uuteen hallitukseen nimitettäisiin seitsemän jäsentä. Uudeksi puheenjohtajaksi on nousemassa saksalainen Roland Neuwald.

Yrityssaneeraukseen ajautuneen Stockmannin hallituksen muiksi jäseniksi ehdotetaan hallituksen nykyisiä jäseniä Stefan Björkmania, Esa Lageria, Leena Niemistöä ja Tracy Stonea. Uutena mukaan ovat tulossa Neuwaldin lisäksi Anne Kuittinen ja Harriet Williams.

Ratian ohella Dag Wallgren on ilmoittanut, että hän ei ole enää käytettävissä yhtiön hallituksen jäseneksi.

Tueksi vankkaa osaamista kaupan alalta

Nimitystoimikunnan puheenjohtaja Gunvor Kronman kertoo, että Stockmannin tavoitteena on jatkaa uudistumistaan. Hänen mukaansa toissa vuonna tehty mittava strategiauudistus on osoittautunut menestyksekkääksi, mikä näkyy myös yhtiön positiivisena tuloskehityksenä ennen koronapandemian puhkeamista.

– Tästä tilanteesta on hyvä jatkaa yhtiön seuraavaan kehitysvaiheeseen, ja on erittäin tärkeää, että saamme siihen tueksi vankkaa osaamista kaupan alalta ja verkkokauppaliiketoiminnasta, Kronman sanoo tiedotteessa.

Helsingin käräjäoikeus hyväksyi helmikuussa Stockmannin yrityssaneerausohjelman. Ohjelman kesto on kahdeksan vuotta.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut