Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Luminen ajokeli johti Etelä-Suomessa kolarisumaan – Espoossa kahdeksan ihmistä sairaalaan kymmenien autojen kolarista

Ajokeli on ollut tänään poikkeuksellisen huono suuressa osassa Etelä- ja Länsi-Suomea lumisateen ja pöllyävän lumen takia, kertoo Fintrafficin tieliikennekeskus.

Pääkaupunkiseudulla on tapahtunut useita ketjukolareita, muun muassa useiden kymmenien autojen kolari Turunväylällä Espoossa. Onnettomuuksien vuoksi ajoratoja on suljettu useilla tieosuuksilla.

Iltaa kohti ajokeli on helpottunut, kun lumisadealue on siirtynyt Suomen yltä etelään päin.

Helsingin pelastuslaitos kertoi noin kello 20.30, että huonosta ajokelistä johtunut vaaratilanne on ohi. Pelastuslaitos kuitenkin kehottaa edelleen varovaisuuteen liikenteessä. Pelastuslaitos antoi aiemmin tänään vaaratiedotteen erittäin huonosta ajokelistä.

Espoosta kahdeksan sairaalaan

Liikenne Espoossa Turunväylällä kulkee jälleen molempiin suuntiin alkuiltapäivästä sattuneen liikenneonnettomuuden jälkeen, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo. Raivaustyöt kestivät useita tunteja.

Onnettomuuden syynä olivat Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan aivan liian suuret tilannenopeudet keliin ja näkyvyyteen nähden. Poliisin mukaan sankka lumisade ja tien pinnalta pöllyävä lumi heikensivät näkyvyyttä huomattavasti, ja tilanteen haastavuutta lisäsi liukas tienpinta.

Onnettomuudessa oli osallisena useita kymmeniä autoja, mukaan lukien rekka-autoja ja muuta raskasta kalustoa. Kummankin suunnan kaistoilla oli omat ketjukolarinsa, poliisi kertoo.

Sairaalaan kuljetettiin tarkastettavaksi kahdeksan ihmistä, joista yksi oli loukkaantunut vakavammin, pelastuslaitos kertoo. Yhden loukkaantuneen pelastuslaitos irrotti autosta. Onnettomuus ei aiheuttanut kuolonuhreja.

Hälytys onnettomuudesta Turunväylällä Espoon Ikean kohdalla tuli puoli kahden aikaan iltapäivällä.

Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen kolareita tapahtui edelleen ja yhdessä oli osallisena pelastusyksikkö. Autoja oli sikin sokin noin kilometrin matkalla, pelastuslaitos kertoo. Muun muassa yksi sorarekka oli kaatunut vastaantulevien kaistalle.

Pelastuslaitoksen aiemman arvion mukaan ketjukolarissa oli osallisena 30–40 ajoneuvoa.

– Tietojeni mukaan 5–7 autoa on saanut vähän enemmän kolhuja, sanoi päivystävä palopäällikkö Juha Rajala Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta STT:lle iltapäivällä.

Kelikameran kuva Espoon Turunväylältä näyttää useiden autojen kasautumisen ja suuren autosuman kello kahden aikaan.

Poliisin mukaan ajo-olosuhteet olivat Espoon onnettomuuspaikalla haastavat sankan lumisateen takia, ja poliisin sulkupisteille tulevat autot olivat vaikeuksissa liukkauden kanssa.

Poliisi jatkaa tapahtumien selvittämistä osallisten kanssa. Poliisi kehottaa ketjukolareissa vahinkoa kärsineitä ottamaan yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen liikennerikostutkinta.lansi-uusimaa@poliisi.fi, jos poliisin kanssa ei ole kolaripaikalla asioitu.

Vantaalla rekankuljettaja tunteja puristuksissa

Vantaalla Hämeenlinnanväylällä sillalta alas suistuneen rekan kuljettaja oli puristuksissa auton sisällä noin neljä tuntia, ennen kuin hänet saatiin irrotettua autosta.

Kuljettaja saatiin irrotettua autosta puoli neljän aikaan iltapäivällä, kertoi komisario Jarmo Ojala Itä-Uudenmaan poliisista STT:lle. Vakavasti loukkaantunut kuljettaja vietiin jatkohoitoon.

Ilmoitus onnettomuudesta tuli aamupäivällä ennen puolta kahtatoista.

Rekan edellä ajanut henkilöauto oli pyörähtänyt loivassa mäessä ympäri, jolloin takaa tullut täysperävaunurekka oli väistänyt pyörähtänyttä autoa. Rekka suistui sen jälkeen kulkusuunnassa oikealle puolelle ja rekan nuppiosa putosi osittain alla olevalle kevyen liikenteen väylälle.

Henkilöautossa olleet eivät loukkaantuneet. Poliisin aiemmin Twitterissä kertomasta tiedosta poiketen tilanteessa oli osallisena vain yksi henkilöauto, ei kahta.

Onnettomuuspaikka on Martinlaakson liittymästä noin 300 metriä Helsinkiin päin.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi alkuiltapäivästä Twitterissä , että sillä on ollut tänään jo 30 liikenteestä johtuvaa tehtävää. Näistä suurin osa on ollut Vantaalla.

Helsingin pelastuslaitoksen mukaan päivän aikana on tapahtunut lukuisia tieliikenneonnettomuuksia.

Hollolan kolarissa mukana linja-auto ja rekka

Hollolassa Päijät-Hämeessä tapahtui aamulla liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena seitsemän ihmistä ja useita autoja, kertoi pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Juha Lahtinen. Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei kuollut onnettomuudessa.

Osallisina olleita vietiin poliisin mukaan tarkastettavaksi Päijät-Hämeen keskussairaalaan.

– Linja-autossa oli pelkästään kuljettaja, eli ei ollut matkustajia kyydissä, Lahtinen sanoi.

Onnettomuudessa oli mukana linja-auton lisäksi täysperävaunurekka, kaksi Puolustusvoimien maastokuorma-autoa ja kaksi henkilöautoa. Lahtisen mukaan Puolustusvoimien maastokuorma-auto ajautui pellolle, mutta kaikki ajoneuvot pysyivät pyörillään.

Onnettomuuspaikka on Tampereentien ja Kastarintien risteyksessä valtatiellä 12.

Puolustusvoimat tiedotti, että neljä varusmiestä vietiin Päijät-Hämeen keskussairaalaan tarkastettavaksi. He olivat kävelleet itse pois ajoneuvoista.

Poliisi kertoo tutkivansa Hollolan onnettomuuden syytä. Poliisin mukaan tapahtumien kulusta tiedetään toistaiseksi se, että kaksi Tampereen suunnalta tullutta Puolustusvoimien ajoneuvoa törmäsi bussiin, kun se lähti pysäkiltä liikkeelle. Lisäksi kaksi henkilöautoa kolaroivat keskenään.