Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

"Aina sanotaan että on haastava keli, mutta nyt voisi laittaa kolme huutomerkkiä perään" – Juvalla kolarissa loukkaantui neljä, ajokeli on huono muuallakin

Juvalla Etelä-Savossa on sattunut nokkakolari, jossa loukkaantui neljä ihmistä. Onnettomuuteen vaikutti ainakin osittain erittäin vaikea ajokeli.

Onnettomuus sattui hieman ennen kolmea iltapäivällä Viitostiellä noin viisi kilometriä Juvalta Mikkelin suuntaan. Peräkärryä vetänyt henkilöauto törmäsi vastaan tulleen henkilöauton keulaan. Kolmas henkilöauto väisti kolaria lumipenkkaan.

Peräkärryä vetäneessä henkilöautossa oli vain kuljettaja, kun taas sen kanssa yhteen törmänneessä autossa oli kolme henkilöä, joista yksi oli lapsi. Kaikki neljä vietiin Mikkelin keskussairaalaan. Lumipenkkaan väistäneessä autossa oli kaksi aikuista ja kaksi lasta, joista kukaan ei loukkaantunut.

Kaksi kolariautoa meni lunastuskuntoon, kolaria väistänyt auto pääsi jatkamaan matkaa.

Ajokeli on ollut tänään poikkeuksellisen haastava.

– Aina sanotaan että on haastava keli, mutta nyt voisi laittaa kolme huutomerkkiä perään. Tienpinta on peilijäässä, ja lunta on kerääntynyt siihen päälle. Kyllä kieli keskellä suuta pitää ajaa, ja turvavälit ja ajonopeus pitää sovittaa tuohon keliin, kertoo päivystävä palomestari Eero Aho STT:lle.

Viitostie oli kolarin takia kokonaan poikki noin puolen tunnin ajan, mikä aiheutti kilometrien jonot. Vielä puoli viiden aikaankin toinen kaista oli poikki onnettomuuspaikalla ja pelastuslaitos ohjasi liikennettä. Liikenne on ollut tänään vilkasta hiihtolomilta palaavien vuoksi.

Ajokeli on ollut tänään Suomessa paikoin huono lumisateen vuoksi. Fintrafficin Oulun tieliikennekeskus ilmoitti, että myös pöllyävä lumi heikensi näkyvyyttä tiestöllä.

Maantiet olivat lisäksi paikoin liukkaita.

Suomen kaikilla maa-alueilla paitsi Ahvenanmaalla oli voimassa lauantaina varoitus huonosta liikennesäästä. Kaikilla merialueilla oli puolestaan kovan tuulen varoitus.

Itä- ja Pohjois-Suomen hiihtolomalaiset saavat lisänietoksia

Suomen hanget saavat lumitäydennystä Itä- ja Pohjois-Suomen koululaisten hiihtolomaviikkoa varten. Ilmatieteen laitoksen mukaan sunnuntaina pyryttää isossa osassa maata.

Lauantaiksi kehnon ajokelin tuonut lumisadealue siirtyy Suomesta itään sunnuntain aikana.

Sunnuntaille on annettu varoitus huonosta liikennesäästä idässä Karjalan maakuntiin, Kymenlaaksoon ja Etelä-Savoon. Lisäksi ajokeli on heikko länsirannikolla Keski-Pohjanmaan eteläpuolelta Turun seudulle asti.

Alkuviikolle Ilmatieteen laitos asetti ajokelivaroituksen tiistaille Länsi- ja Etelä-Suomeen. Varoituksen mukaan lumisade voi aiheuttaa huonoa ajokeliä tiistaiaamusta tiistai-iltaan asti.