Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Mielenosoittaja ammuttu kuoliaaksi Myanmarissa

Myanmarin perjantaisissa sotilasvallankaappausta vastustavissa mielenosoituksissa yksi mielenosoittaja on ammuttu kuoliaaksi. Uutistoimisto AFP:n mukaan 26-vuotias mies oli pystyttämässä kadulle sotilasjuntan turvallisuusjoukkoja hidastavaa estettä, kun hänet ammuttiin.

Ampuminen tapahtui vain pari päivää sen jälkeen, kun maassa nähtiin mielenosoitusten tähän mennessä verisin päivä. Keskiviikkona kuoli 38 mielenosoittajaa.

Myanmarissa helmikuun alussa tehtyä sotilasvallankaappausta on vastustettu kaduilla päivittäin jo neljän viikon ajan, mikä on saanut sotilasjuntan turvallisuusjoukot koventamaan otteitaan. YK:n mukaan mielenosoituksissa on kuollut yli 50 ihmistä.

Koko maassa laajoja sähk ökatkoja

Perjantaina ympäri Myanmaria on ollut laajoja sähkökatkoja, kertovat useat viranomaiset. Ihmiset raportoivat katkoista sosiaalisessa mediassa.

Sähköyhtiöiden mukaan katkot ovat johtuneet järjestelmäviasta.

Sähkökatkot iskivät samaan aikaan, kun maata hallitseva sotilasjuntta on tiukentanut otettaan kansalaisista. Muun muassa sosiaalisen median alustojen käyttöä on estetty ja internetyhteyksiä katkaistu yöksi.