Yli 17 000 terveydenhuollon ammattilaista on kuollut koronaan, kertoo Amnesty

Amnesty vaatii globaalin rokotteiden jakelutahdin pikaista tehostamista ja terveydenhuollon henkilöstön priorisoimista rokotuksissa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Terveydenhuollon työntekijöistä maailmanlaajuisesti jo yli 17 000 on kuollut koronan aiheuttamaan tautiin, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Järjestö vaatii globaalin rokotteiden jakelutahdin pikaista tehostamista ja terveydenhuollon henkilöstön priorisoimista rokotuksissa.

Tuoreen analyysin mukaan esimerkiksi Etelä-Afrikassa terveydenhuoltoalalla yli 490 ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Yhdysvalloissa yksistään hoivakodeissa työntekijöitä on kuollut reilut 1 500. Britanniassa puolestaan reilut 490 sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijää on kuollut koronan aiheuttamaan tautiin.

Analyysin takana ovat Amnesty Internationalin lisäksi Palvelualojen maailmanliitto (UNI Global) ja Julkisalojen kansainvälinen liitto (PSI). Se on tehty yli 70 maan hallinnon, median, liittojen ja kansalaisyhteiskunnan julkaiseman datan pohjalta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut